Helena Zemljič (MalaSenca) (urednica)
vabi na

Pogovor s pesnicama Mirjam Dular in Andrejo Kosec

ki bo 08. 02. 2021 ob 12:00
v kraju SPLET

S pesnicama Andrejo Kosec in Mirjam Dular, ki sta pri Layerjevi založbi izdali samostojni pesniški zbirki Brbotanje k svetlobi (2019) in Stikanja (2020), se bo o besednem ustvarjanju pogovarjala Ana Žunič.
 
 
Kljub univerzalni poetiki vesolja, odkrivanja pomena svetlobe in lovljenja njene hitrosti ter iskanja Boga, tistega individualnega, ki je počelo vsega in ni uklenjen v verige institucije, pa pesniški jezik Andreje Kosec svojo odisejado opravlja tu, na Zemlji, kjer konstanto predstavljajo ščebetanja ptic, notranji zemljevid, ki ni vedno v realnem merilu ter drevesa v svojem večnem kroženju brstenja in umiranja.
V Stikanjih, prvi zbirki fotoverzov pesnice Mirjam Dular, se med seboj dotikata gladina in nebo, človeško in naravno, ostra kritika in nežno zaupanje, pogledi se srečujejo v kalejdoskopu podob, ki jih lahko skozi vnovična branja odkrivamo znova in znova.
Literarni dogodek bo osrediščen okoli branja poezije – vabljeni k poslušanju.
 
 
SPREMLJAJTE: 
---
 
 
Program je del Prešernovega dne v Layerjevi hiši - vabljeni tudi na ostale dogodke. Layerjeva hiša bo 8. februarja odprta od 10h do 15h.
--> 
 
 
 

Mirjam Dular

Poslano:
07. 02. 2021 ob 17:01

Pridem!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!