Forum

1. pisateljski izziv portala ZF

Vabljeni k sodelovanju k 1. pisateljskemu izzivu portala ZF!

link: https://www.znanstvena-fantastika.si/2019/09/1-pisateljski-izziv-tulec-scepec.html

 

 

Nekateri med vami bi mogoče radi pisali. Nekateri med vami imajo malo morje idej, ki pa jih nikakor ne uspejo spraviti na papir. Nekateri med vami imajo mogoče samo ta dani trenutek preveč prostega časa, ali pa iščejo nov hobi.

 

Pisanje je tako kot vse ostalo sposobnost, ki se lahko izboljša samo z vajo. Vaja dela mojstra, pravi pregovor. V skladu s tem vas vabimo na skupno vajo. K sodelovanju ste vabljeni vsi, "končni" izdelek, pa lahko brez zadržkov objavite v komentarjih na našemu portalu.

 

Pravila igre so dovolj preprosta. Izberete si pet naključnih besed, lahko so samostalniki ali glagoli. Ko imate izbranih teh 5 naključnih besed pa je vaša naloga te besede uporabiti v recimo od 250 do 500 besed dolgi kratki zgodbi.

 

Vkolikor imate težavo z izbiro besed si lahko pomagate s slovarjem. Težji ko je, bolj zabavna bo igra. Za mlajše generacije, ki so bolj naklonjene digitalizaciji pa so tu seveda generatorji naključnih besed. Slaba stran slednjih je, da so v angleščini, tako da bo izbrane besede prvo potrebno prevesti, saj nima smisla pisati zgodbe v slovenščini z naključnimi besedami v tujem jeziku.

 

Ker igramo prvič, so za vse iste besede: tulec, ščepec, močvirje, vrana, iskra

 

Torej, vaš izziv, dragi bralci je, da do naslednjega tedna napišete kratko zgodbo minimalno 250 in maksimalno 500 besed. V njej morate uporabiti besede tulec, ščepec, močvirje, vrana in iskra; svoj končni rezultat pa lahko objavite v komentarjih pod tole objavo.

 

Seveda bomo veseli vkolikor bodo zgodbe v komentarjih fantazijske ali znanstvenofantastične, a to nikakor ni pogoj za sodelovanje.

 

Komentiranje je zaprto!