Forum

TOČKE

Dol s točkami na tem pesniškem portalu! Kvari celotno podobo sicer mestoma vrhunskih pesniških objav! Razlogov je ogromno, od nepravičnosti, samovoljnosti, privilegijev, posebnega nagrajevanj za marljive bralce, klečeplazenja, slinjenja, običajne ljudske kuhinje, samonagrajevanja itd. Nehajte s tem, to je vse, kar bi rad povedal, sistem je do kraja nepravičen in arbitraren, netransparenten in smešno žaljiv, pa mi dokažite, da to ni res. Pri vas sem že objavljal, pa bi rad objavljal še naprej, in ne bom več objavljal, če moja pesem, ki jo izbere pet bralcev, dobi 25 točk samo zaradi tega, ker sam ne ocenjujem in ne izbiram drugih pesnikov, kar seveda še ne pomeni, da jih ne berem, ne ljubi se mi vrtičkat in vzpostavljat ne vem kakšnih domačijskih konekšnov, da bi moje ocene dobile več točk. Competition is for horses, not for people, je seveda v madžarščini, ki je ne obvladam, rekel Bela Bartok, in se popolnoma strinjam z njim. Nehajte s tem ali pa vsaj vzpostavite pravičnejši in bolj transparenten sistem Pred tremi leti sem že nehal objavljati pri vas točno zaradi tega, in predvsem zaradi tega tudi v prihodnje več ne bom. Se imam preveč rad za take štose, pa ne gre samo zame, ampak za vse, ki ne pašejo v vaš kvazi familiraren kalup. Z vsem dolžnim spoštovanjem in z najlepšimi pozdravi. Vid Sagadin Žigon

 
 1 2 > 

Matej Krevs

Poslano:
07. 06. 2019 ob 10:05
Spremenjeno:
07. 06. 2019 ob 12:40


FRANŠIZEM OČK


25 točk za pesem, ki jo je izbralo pet bralcev, to ni še nič, jaz imam podčrtanko, ki so jo ocenili samo trije bralci. Čakam, kdaj dobim podčrtanko, ki bo brez ene samcate ocene :) 



Torej: Franšizem očk, to je pogodba med dvema bralcem o ocenjevanju pesmi, ki ju zavezuje, da si v nedogled podeljujeta visoke ocene, ne glede na kvaliteto pesmi, pač pa na lepe oči, oziroma očke.


Realno pa se da ta problem rešiti tako, da uredništvo ukine funkcijo, da lahko nekomu izbereš pesem, in mu s tem tudi razkriješ svoje ime. Tega pa uredništvo ne bo storilo, in morda ima prav, saj je treba manj talentiranim in sploh tistim, ki jih nobena literarna revija noče objaviti, pustiti svoje veselje, naj imajo svojo kuhno.

 Sam sem bil včasih zelo proti ocenjevanju pesmi, zdaj pa me na tem portalu moti samo to, ker so točke, ne pa ocene, nekdo ima namreč moč z eno oceno dati 50 točk, nekdo drug pa samo 5 točk. In potem sploh ne veš, koliko je ta pesem, ki si jo objavil všečna. Sam sem bil prej, ko so bile še ocene, presrečen, in ko sem tu na tem portalu ustvarjal svoj cikel Pasion inu smert, sem bil večkrat slabe volje, ker je posamezna pesem tega cikla imela oceno manj kot 4,5 in potem sem jo popravljal in izboljševal, gnetel in gnetel, dokler se tudi meni ni zdela boljša, jo ponovno objavil in dobil zaželeno oceno. Dejansko ta moj cikel in mnoge druge moje pesmi, ne bi nikoli dosegle današnje kvalitete, če ne bi bilo tega portala. Pripravljam pesniško zbirko in v njej bodo same podčrtanke, s tem hočem povedati, da kljub kuhni s točkami na tem portalu še vedno lahko (dokaj zanesljivo) izveš katera tvoja pesem ima neko vrednost. 

OPOZORILO!

Odsvetujem vsem, ki so na tem portalu, da se lotijo pesniške zbirke, če imajo  recimo izmed 60 pesmi samo nekaj podčrtank, takšna pesniška zbirka si ne zasluži, da ugleda luč sveta, ( takšnih (povprečnih) pesniških zbirk ima Slovenija malo morje s celotnim piranskim zalivom vred.


Beseda o Bartoku: 

Bartokova izjava je že fajn, takšna kul izjava je to, vendar se je treba vprašati ali drži, ali ni ves svet potopljen v to ocenjevanje, koliko Bartokovih partitur, skladb, koncertov je zmagalo na natečejih, preden je postal svetovno slaven, da nam zdaj lahko govori: dol z ocenjevanjem... Njega so visoko ocenili kritiki in pravično uživa svojo slavo na tronu klasične glasbe, in kaj bi šport brez ocenjevanja, tekmovanja itd. in zakaj, ljudje, mislite, da je umetnost, poezija nad tem, zakaj bi bila poezija boljša od športa?

Beseda o teh, ki jih literarne revije objavljajo:

Fajn občutek je, če te objavijo v ugledni lit. reviji, vendar čez 200 let, Vidzigon, najbrž tvoje poezije ne bo nihče bral, ker si prehitro užaljen, moje pa zato ne, ker sem prehitro pameten, ali kot je pred 200 leti napisal veliki Puškin prijatelju Aristu:


PRIJATELJU PESNIKU


Tak tudi ti, Arist,  bi rad Parnasu služil,

z upornim Pegazom se pesnikom pridružil?

Za lovorikami v nevarnosti hitiš

in stroge kritike prav nič se ne bojiš!

Ubogaj me, Arist, opusti to pisanje!

Grobovi, reke, gaj - pozabi rajši nanje,

prehladen je tvoj spev, da bi ogrel srce;

da z vrha ne zletiš, ne plezaj na gore.

Brez tebe že dovolj ljudi za liro grabi;

natisnejo jih res, a svet jih brž pozabi.

……..

Mori nas pesnikun, z navdihom božjim sprt.

In koliko jih je! Njih verzi so nam smrt.

Pravična, Vid Zigon, potomcev je beseda:

na Pindu lovoru kopriva je soseda.

Po slavi hrepeniš? Če naš Apolon zve,

da ti na Helikon usmeril si noge,

mogoče naježe lasje se mu na glavi

in z oljem leskovim talente ti ozdravi!


Lp Matej

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
08. 06. 2019 ob 10:22
Spremenjeno:
12. 06. 2019 ob 19:20

Čeprav se strinjam z marsičim napisanim, se mi zdi naslov objave skrajno neprimeren. Uporabiti besedo fašizem za karkoli nam ni všeč je povzročilo semantično razvrednotenje te izjemno močne besede, ki ima zelo določen pomen. Fašizem je zelo dobro opredelil Umberto Eco 

http://www.openculture.com/2016/11/umberto-eco-makes-a-list-of-the-14-common-features-of-fascism.html 

Toliko o tem. Zdaj pa točke.

Točke so bile zamišljene kot nekaj dobrega: način kako ostalim bralcem priporočiti nekaj, kar je vredno branja in predvsem dati pesniku zelo hiter in neposreden odziv publike na njegovo delo. Na ta način so ostale nespremenjene z nekaj manjšimi prilagoditvami, ki naj bi odpravile zlorabe.

Žal so ideali eno, resničnost pa drugo. Znanstveniki si izmislijo internet, da bi bilo znanje dostopno vsem in bi se meje med kulturami stanjšale, ljudje pa to uporabijo za ekzhibicionizem, širjenje sovraštva in prodajo preparatov za hujšanje.

Enako je s točkami, ki so - v večini primerov - uporabljene natanko tako, kot je to napisal Matej.

Ocenjevanje je mrtvo in točk, kot jih trenutno poznamo, po prenovi portala ne bo več.

Sicer pa, Vid, hvala za iskren odziv.

Zastavica

Tamara Turšič

Poslano:
08. 06. 2019 ob 12:50
Spremenjeno:
08. 06. 2019 ob 19:19

Fino se je to prebralo. Za ustvarjalce (literate) se spodobi, da odstranijo tiste anomalije sveta pred katerimi vsi vihamo nos. Lepo, da je nekdo načel to temo in lepo, da se uredništvo tega zaveda. Se že veselim prenovljenega portala. 

Lep dan želim.

T.

Zastavica

vidzigon

Poslano:
09. 06. 2019 ob 05:41

Se strinjam, da je izraz fašizem neprimeren in ga obžalujem, tekst je bil napisan v navalu jeze, zato sem ga tudi uporabil. Od ostalega, kar sem napisal, pa seveda ne odstopam.

Hvala za Vaš odziv in upam, da se bodo stvari uredile vsem v prid.


Z lepimi pozdravi,


Vid

Zastavica

pohandy

Poslano:
09. 06. 2019 ob 14:09
Spremenjeno:
12. 06. 2019 ob 11:41

točke naj ostanejo to je bistvo tega portala če komu ne pašejo naj ne objavlja kratko in jedrnato.......Vid vidim da se imaš za velikega pesnika ki ne prenese malo ocen to pa meni osebno ni neka veličina....in tudi to je bilo napisano v navalu jeze da se spotikaš v to kar si podpisal ko si se prijavil



lp MFM

vidzigon

Poslano:
09. 06. 2019 ob 15:29
Spremenjeno:
09. 06. 2019 ob 15:30

Spotikal se ne bi, če bi bilo ocenjevanje s točkami pravično, pa žal ni ... In tudi ti to dobro veš, samo ne se sprenevedat! Kar pa se tiče "velikosti", vsak je Bog v svojem lastnem Vesolju, brez tega pač se nič vrednega napisati ne more!


Lp Vid

Zastavica

nikita

Poslano:
09. 06. 2019 ob 21:46

Netko se dovuče do 200 bodova s 10, 15 i više ocjena, a poneki dolete do tog bodovnog praga s višestruko manje ocjena.

Toliko o kvaliteti ocjenjivanja.

Zastavica

Lean Radić

Poslano:
09. 06. 2019 ob 22:55

Sve što ste za bodovanje rekli stoji, Nikita je dobro uočila, ali mene više brine podcrtavanje, smatram da bi netko stručan trebao baviti se ovdje poezijom, jer budimo iskreni ovdje se u većini slučajeva podcrtava po simpatičnosti, uvlačenju u stražnjicu urednicima, a najmanje po kvaliteti. Zbog svoga ega urednici su ovaj portal stvarno srozali, a bio je stvarno nekada hvalevrijedan portal. Zato vam predlažem bavite se poezijom, a ne sukobima ega. Jer vi ste ovdje da ocjenjujete poeziju ( ako ćemo već ocjenjivati ) kvalitetu autora i originalnost njegovoga izričaja, a ne da se vodite po tome tko vama kao urednicima karakterno više odgovara i tko vam više titra onu stvar. Postali ste prozirni i neozbiljni. Ugodnu večer želim.

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
10. 06. 2019 ob 08:36

Leane, to što si napisao je uvrijedljivo ne samo do uredništva nego i do svih članova, koji su več godinama na portalu. Ako stvarno misliš tako, molim te da od tog trenutka prestaješ objavljivati na ovdje.

Zastavica

koni

Poslano:
10. 06. 2019 ob 14:37

Ko primerjam to pesniško razpredanje na forumu in številne komentarje ob pesmih, objavljenih na pesniškem portalu pesem si., sem ob številnem članstvu in bogati beri objavljenih pesmi prepričana, da do rešitve nakazanih problemov ni več daleč.

Ne čutim se poklicane za razreševanje nakazanih problemov, naslovljenih na uredništvo, pogrešam pa spoštljiv odnos v komunikaciji in vsaj nekaj izraza hvaležnosti besedi, ki meni kot ljubiteljici poezije pomeni posrednico za pretočen izliv misli tudi v medsebojnih pogovorih, nakazovanju problemov in rešitev in ne nazadnje, tudi v zapisanih razpredanjih in komentarjih.

Pesem imam enostavno rada. Vabi me k potrpežljivemu iskanju boljših rešitev in vedno je z njo tudi želja, da se vanjo poglobi še kdo in me obogati s konstruktivno kritiko. Tudi zato sem že vrsto let hvaležna številnim članom in uredništvu pesem.si za možnost razvijanja ustvarjalnosti, učenja, pridobivanja novih pesniških veščin in objavljanja na portalu, ki je projekt Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti.

V dolgih letih svojega življenja in ustvarjanja sem spoznala, da brez prave mere potrpežljivega iskanja rešitev, dograjevanja kvalitete in samokritičnega pogleda na ustvarjene pesmi ostajamo zgolj samemu sebi zadostni. Prepričana sem, da nobena pesem ne bi smela biti sama sebi namen, saj je pesem svojevrstno darilo za tistega, ki jo napiše in za tistega, ki jo bere … in kadar ti uspe, da beseda v njej teče, se prelije k drugemu, se ga dotakne, se k njej vrača zaradi vsebine in forme (in ne zaradi točk), si na dobri poti, da bo zapisano tudi v tvoje zadovoljstvo.

Z dobrimi nameni in lepimi pozdravi,

Breda Konjar - koni

Zastavica

Dean

Poslano:
10. 06. 2019 ob 21:28
Spremenjeno:
10. 06. 2019 ob 21:55

Cenjene kolege diletanti pesnici,
poštovani amateri pesnici,
kao i nadasve do sada meni skriti uvaženi pesnici koji hleb služite
pisanjem poezije,


Mislio sam da su/smo ovde samo oni kojima bavljenje poezijom ili
"poezijom" nije nikako, pa ni delimično, povezana sa egzistencijom.

Da li sam pogrešio?

Ako je ko povezan egzistencijalno, molim da kaže, da bih s posebnom
pažnjom se suzdržavao od komentarisanja i/ili ocenjivanja radova
autora egzistencijom povezanih sa objavama poezije. Ne bih da svojim
diletantizmom, doduše dobronamernim, no svejedno diletantizmom,
utičem, na koji bilo način, na nečiju karijeru, te time i
egzistenciju. Uprkos tome, da sam iskrenog mišljenja kako sve i da
hoću, ne bih mogao uticati, ali čisto da mirno spavam.

Da li je iko egzistencijalno uslovljen objavama poezije? Ponavljam,
ako jeste, molim da mi kaže, bilo javno bilo ličnom porukom.

Samo opušteno,
Dean

P.S.
Ako li se desi da neko zbog ovog portala ne dobije Nobelovu nagradu za književnost, lično ću otići do skrbnika Gregora Grešaka i počupaću mu sve USB ključe iz kompjutera.

Zastavica

Peter Rangus

Poslano:
10. 06. 2019 ob 22:40
Spremenjeno:
10. 06. 2019 ob 22:44

Mene je do določene mere užalostil ton prejšnjih postov, saj sem vedno menil da je dobro sporočilo močno v bistvu ter blago v načinu. Tudi jaz sem spoznal, da največ točk ne pomeni največjo kvaliteto pesmi in sem zato kot merilo kakovosti največkrat vzel komentarje, najprej uredništva, takoj zatem pa nekaj dobrohotnih bralcev. Pri tem sem dobil občutek, da kakovost podčrtank varira. Nekdo, ki svojih pesniških vrlin še ni popolnoma razvil bo imel podčrtano določeno pesem, ki pa je po mojih standardih slabša od kake druge nepodčrtane pesmi bolj veščega pesnika. To osebno vidim kot pozitivno stvar, saj se bi mi zdelo narobe, da se "promovira" zgolj enega pesnika, preostale pa na tak način demotivira. Poleg tega opažam, da kakšna pesem ni izpostavljena s podčrtanjem, če je objavljena naslednji dan za že podčrtano pesmijo, ravno zato da se nebi koga izpostavilo preveč. Všeč mi je tudi pozornost, ki se jo daje kakim podzvrstem (formam, tujim jezikom, otroški poeziji etc.). Vse zgoraj navedeni razlogi so neke vrste pozitivna deskriminacija, ki na eni strani malce zamegli blišč "prvakov", hkrati pa ustvari platformo za učenje nedodelanih kamnov.

Sedaj sem že malce preveč gostobeseden :). S tem komentarjem sem želel zgolj podpreti uredništvo, ki po mojem dela zares pridno, včasih nehvaležno delo. Strokovno nepodkovanost se magistrom z desetletji pesniškega ukvarjanja težko očita. :)

Kar se pa tiče točkovanja; tudi jaz bi si želel da točkovanje ostaja, bi pa spremenil način kako kdo pride do ponderiranih točk. :)

Lep pozdrav iz sobe, ki ji tudi ventilator in trije odprti okni ne prinašajo dovolj svežine.

Zastavica

nikita

Poslano:
10. 06. 2019 ob 23:20

Puno toga je na ovu forumsku temu napisano u vezi bodovanja i podcrtavanja. Ja sam na portalu godinu i pol i u tom razdoblju ovdje sam stekla prijatelje, te upoznala vrhunsku poeziju pojedinih pjesnikinja i pjesnika. 

Sam mehanizam bodovanja nije pravedan niti srazmjeran. 

Kriteriji podcrtavanja uvijek će biti osobni, podcrtavao ih ne znam tko. Ali, uzusi struke ipak postoje.

Kategorija "urednički pregledano" je, sukladno mom sudu, besmislena.

Kvalitetu pjesme osobno ne određujem niti brojem bodova, niti brojem ocjena, niti brojem čitanja, a niti brojem komentara. Osjećam je umom i u grkljanu. I to je moj kriterij, apsolutno nebitan u cijeloj ovoj priči.

Uredništvo obavlja nezahvalan posao i naši osvrti trebali bi biti smjerokaz kako da oblikuju daljnji rad portala.

Ponavljam, ovdje objavljuju i objavljivali su vrhunski pjesnici, bardovi suvremene poezije, te je sam portal svojevrsna pjesmarica i s njega se mogu iščitati briljantni radovi.

Hoću li ostati, ne znam. Kad nešto sugeriram ili komentiram vezano uz rad portala, kao da nije dobrodošlo i ignorira se. I moji osvrti i ja.

Bilo kako bilo, promjene su nužne.

Ali uvijek, baš uvijek, u oku svima vama neka je samo POEZIJA!

Pozdravlja vas nikita.

Zastavica

Lean Radić

Poslano:
11. 06. 2019 ob 23:21

Da, ja stvarno mislim da na ovom portalu ima individua ( uostalom znaš to i sam ) koji bi dupe i rođenu majku prodali za podčrtanku, a vi kao urednici te ljude onda i nagradite podčrtankom, mada mu je pjesma " Bože me sačuvaj ". I ne, ja ovdje cijenim pjesnike sa karakterom i originalnim, hrabrim izričajem ( upoznao sam ih mnogo ovdje ), ja ne cijenim urednike portala, urednike koji svojom neobjektivnošću i neznanjem bacaju poeziju pred svinje, ali da ne dužim, neću više ovdje da objavljujem i pustiti ću urednike da uživaju u svojoj utopijskoj idili. 

Zastavica

triglav

Poslano:
12. 06. 2019 ob 12:26
Spremenjeno:
12. 06. 2019 ob 22:37

Dragi moji, 

spoštovane Poetinje in Poeti!


Berem to razpredanje, kakšen bi moral biti portal glede točkovanja, podčrtavanja, kompetentnosti uredništva, itd...

Pobrskala sem po Forumu nekaj let nazaj in ugotovila, da člani skoraj vsako leto odprejo iste TEME,

zato si ne morem kaj, da ne bi predlagala:


I.

Dragi Vid, glede na to, da si ti letos pobudnik tega perečega problema in, da si se tokom debate (09.06.t.m.) tudi opravičil zaradi izraza v naslovu, bi pričakovala, da ga boš spremenil, popravil in s tem dokazal, da si z obžalovanjem mislil resno!


II. 

Spoštovani skrbniki!

Glede na to, da portal prenavljate, se veselim in upam, da bo to čim prej!

Dokler pa do sprememb ne pride, predlagam, da ima VSAK član konstantno na razpolago 5 točk za  posamezno objavljeno pesem in jih podeli (ali pa ne) po svoji presoji. Zdi se mi, da bo tako manj hude krvi.

Strinjam se, da so točke lahko tudi merilo, kako sprejme bralstvo posamezno pesem (kar je lepo razložil Matej).

Se pravi (sedaj govorim v svojem imenu, zdi pa se mi, da je še nekaj članov, ki mislijo enako), 

za avtorja je pomembno mnenje tako bralcev, kot stroke.


Tukaj bi predlagala, da se sprememba portala okvirno predstavi članom se jih  povpraša po mnenju in se (kolikor se le da) upošteva njihove predloge, potem pa naj se nova instalacija montira.


Lep pozdrav, Marija


Ps.:Lepo vas je brati, dragi prijatelji in zelo žal bi mi bilo, če bi le en sam samcat član nehal objavljati na tem portalu ♡


Zastavica

naprimerjanez

Poslano:
12. 06. 2019 ob 12:32

Jaz se na ocene sploh ne oziram preveč. Bolj me moti koliko ljudi prebere moj tekst. :D

Vi pa se lepo bockajte. :)

Zastavica

vidzigon

Poslano:
12. 06. 2019 ob 19:20
Spremenjeno:
12. 06. 2019 ob 19:26

Draga Marija, ker si me ogovorila, ti tudi jaz osebno odgovorjam nazaj, naslov sem ravnokar spremenil, saj nikakor ni moj namen ustvarjati razdora na tem portalu. Moje pismo je resda bilo silovito, ampak je bilo usmerjeno zgolj na točkovanje, za katerega še vedno mislim, da je nepravično, kar mi je na nek način, če sem ga prav razumel, potrdil tudi sam skrbnik portala. Drugače mislim, da se na portalu objavljajo res dobre stvari in da je ta zagotovo nepogrešljiv za promoviranje kakovostne poezije. Vsekakor se mi zdi dobro, da se o tem odprto pogovarjamo. Ne bi rad izpadel kot spiel ferderber. Sem pač tak človek, da vedno povem, kaj me moti, in to povem na svoj način, Ostale stvari na portalu se mi zdijo dobre, vključno s podčrtankami, in verjamem v kompetentnost in izkušenost urednikov. Torej, še enkrat, hotel sem samo opozoriti na neskladnost med izborom pesmi, njeno oceno in številom točk. To je vse. Drugače pa, jasno, poezija mora biti na prvem mestu.

Zastavica

Katica Badovinac

Poslano:
12. 06. 2019 ob 21:12

Volim poeziju i zato je čitam i pišem. Ocjenjujem svaku pjesmu koja me s nečim privuće, jer ima nešto poetično ili originalno u sebi. A iz doživljenih iskustava vidim da i moje objave vrednuju anonimni čitatelji.

Iz ovih komentara (pa i još nekih koji se ne izjašnjavanju ovom prilikom) proizlazi veliko nezadovoljstvo s postojećim pravilima.
Da ne bih duljila reći ću da se za početak možda najprije isprave nezadovoljstva mnogih na raspodjelu  bodova pri ocjenjivanju od 1 - 50.
Zato se priklanjam i podržavam sve one koji predlažu da se dosadašnji rasponi ocjena (bodovi) ukinu i da  svi autori imaju iste iste ''startne'' pozicije, te predlažem da za sve bude maksimalna ocjena do 10 bodova.

Da parafraziram Tomu Bebića i naslov njegove zbirke "Volite se ljudožderi", te bih uz ovu temu rekla samo: "Volite se pjesnici".

 

Autor: Amado Nervo

 

ČUVAO TE BOG, PJESNIČE…

Čuvao te Bog, pjesniče,
da izliješ u čašu brata svoga
i najmanju kap gorčine;
Čuvao te Bog, pjesniče,
Da svojom rukom presretneš
svjetlo koje Sunce daruje nekom stvorenju.
Čuvao te Bog, pjesniče,
da napišeš stih koji žalosti;
da uznemiriš svojim namrštenim čelom
i logikom svojom tužnom
božansku logiku nekog sna;
da zapriječiš put, usku cestu
kojom prolazi i najskromnije stopalo;
da krhki list slomiš što se vrti;
da ometeš, i s najlakšim
utegom, zamah ptice
ili nekog lijepog idela što se uzdiže.
Imaj za svaku radost sveti
osmijeh dobrodošlice koji je potvrđuje;
stavi neku novu notu
u puni glas koji pjeva;
i izvuci barem
onaj najmanji žalac svakog iskušenja
koje muči i one loše i one dobre.

(ožujak 1916.)

U nadi da ćete riješiti barem većinu naznačenih problema na zadovoljstvo svih autora i ljubitelja lijepe riječi, poetski vas sve pozdravljam!
Katica

Zastavica

li

li

Poslano:
13. 06. 2019 ob 11:55

Čez nekaj časa se na točke ne oziraš več. Niso najboljše merilo. Kot, vsaj zame, tudi niso merila izlivi privrženosti piscu. Merilo, ki nekaj pomeni je zgolj komentar pesmi, v smislu potrditve ali izboljšave.



Ne govorim rada, kot ste opazili. :) Ne pomeni pa, da ne sledim. Ko mi je kaj všeč, to izberem. Skoraj nikoli ne točkujem.



lp

Zastavica

Lea199

Poslano:
13. 06. 2019 ob 22:24

Na forumu, ki je po zaslugi urednic/kov dobra pesniška delavnica, sem skoraj deset let. Tu sem se veliko sem se naučila, za kar sem iskreno hvaležna vsem, ki so se z mano trudili in se še trudijo. Zame so važne pripombe in nasveti urednice ali urednika.

Točke zame nimajo nobene teže (pred časom so mi bile pomembne, potem sem mišljenje spremenila, ko sem spoznala, kako se do njih pride).

Morda bi bilo dobro premisliti o ukinitvi ocenjevanja. Če ne, bi verjetno pomagala možnost izključitve ocenjevanja pri vsaki pesmi. Tako bi se vsak avtor lahko odločil ali si tega želi. Podobno funkcijo smo pred časom lahko koristili na RTV blogu. Ni nas bilo malo, ki smo se zato odločili.

Komentarji so dobri, a le ko se nanašajo na pesem in vsebujejo predloge, kako jo izboljšati (ne smejo pa biti vsiljivi).

Lep pozdrav, Lea

Zastavica

 1 2 > 

Komentiranje je zaprto!