Forum

Izid zbornika Pesem si 2019

Polnih dvanajst let deluje naš peseniški portal. In kot smo se srečali pri Trubarju že na samem začetku našega delovanja, je v soboto, 1. junija 2019, tradicionalno tam potekalo tudi trinajsto letno srečanje avtorjev in ljubiteljev poezije. Izšel je trinajsti letni zbornik Pesem si 2019. Uredili smo ga Luka Benedičič, Lidija Brezavšček, Ana Porenta, Sara Špelec in Helena Zemljič. Na 360 straneh je objavljena poezija preko 80 avtorjev, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Slovaške in še od kod. 

V Trubarjevem muzeju smo najprej prisluhnili odlomkom iz izbranih pesmi prejšnjega leta (predstavljenih v poglavju Pesem si izbrana) skozi humoren prvi  – in zadnji – kot je dejala voditeljica Samsara (odigrala jo je Sara Špelec) pesniški šov. V njem so nastopili trije finalisti Mate Jecar, I. Q. Pana in Ursula Za (upodobili so jih Matej Polzelnik, Ana Porenta in Urša Zalar) in trije žiranti Mutola Verzavšček, Juana I. Q. in Jean Grégoire – Car  (odigrali so jih Lidija Brezavšček, Jana Kolarič in Gregor Grešak). Scenarij ter režijo prireditve je tokrat duhovito izpeljala naša urednica Sara Špelec, glasbo in zvoke je prispeval Dan Grešak, tehnično opremo pa so upravljali in postavili Zdenko Samsa, Drejc Gruden in Tine Dolžan.

Po neodločenem izidu za najboljšega poetomana ali poetomanko in po odhodu žirije pesniškega šova z odra sta se predstavila Laura Kranjc (vokal, violina) in Sven Horvat (kitara), ki sestavljata duet Zajtrk. Za njima je tudi že prvi plošček Pričutenja. S svojo živahnostjo, energijo, svežino in zanimivimi glasbenimi točkami sta očarala publiko, ki se je udeležila prireditve ob izidu zbornika Pesem si 2019. V uradnem delu smo se nato zahvalili še občinam Ribnici, Sodražici in Velike Lašče, ki so podprle izid zbornika ter KUD Primož Trubar Velike Lašče in KGD Reciklaža Sveta Trojica, ki so z Zavodom za razvijanje ustvajalnosti priredili predstavitev. Dogodek je v celoti posnel Niko Samsa.

Iz Trubarjevega muzeja smo se preselili v Galerijo Skedenj, kjer smo se družili in okrepčali z dobrotami Društva za ohranjanje dediščine Gradež. Sledil je pesniški mini maraton. Duet Zajtrk je uvodoma odigral še tri svoje skladbe, z branjem svojih pesmi pa so nas razveselili Lidija Brezavšček, Sara Špelec, Ana Porenta (predstavnice uredništva), Jure Drljepan, Milan Žniderič, Marija Praprotnik Kranjec, Marko Skok Mezopotamsky, Felicita Medved, Marjeta Manfreda Vakar, Ivanka Kostantino, Dimitrij Škrk, Bernarda Mrak Kosel, Irena Zore, Zdenka Zabukovec, Srečko Likar in Darinka Grmek Štrukelj.

Pesnice in pesniki smo še dolgo kramljali o novih načrtih, prihajajočih zbirkah, dogodkih in vsem ostalem, ki nam je stopilo na pot medtem, ko se nismo videli. 

Hvala vsem za imenitno srečanje! Na svidenje pri Trubarju čez leto dni … Do takrat pa: naj ne manjka tem za pesniška raziskovanja in pisanje!

Za tiste, ki bi želeli novi zbornik Pesem si 2019  naročiti po pošti, je tu povezava na našo spletno knjigarno: https://knjiga.org/product/pesem-si-19/

Fotografije je posnel: Olivier Grandovec

 

pi - irena p.

Poslano:
06. 06. 2019 ob 21:23

Pogrešala sem se tam...od drugje :)

Veliko objemov sem zamudila in še več posebnega, toplega  vzdušja pesemsijevske družine.  Ker brez te dužine tudi pi ne bi bilo.

Čeprav sem zmeraj nekako z vami, tudi če me ni tam in tako vsak dan, že kar nekaj let.

Preprosto - rada vas imam <3

Hvaležna

Pi

Zastavica

Sopotnik

Poslano:
07. 06. 2019 ob 12:34
Spremenjeno:
07. 06. 2019 ob 12:35

Navedite seznam izbranih avtorjev, ki sodelujejo v zborniku Pesem si 19.

Lep pozdrav

Sopotnik



Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
10. 06. 2019 ob 18:45
Spremenjeno:
10. 06. 2019 ob 18:47

Pozdravljen, Sopotnik - in vsi - najenostavnejši odgovor je, da prilepim kolofon letošnjega zbornika. Naj še povem, da vse avtorje o izboru tudi obvestimo in smo v navezi z njimi pred izidom knjige.

Pesem si 19


Uredili: Luka Benedičič, Lidija Brezavšček, mag. Ana Porenta, dr. Sara Špelec, Helena Zemljič


Jezikovni pregled: Aleksandra Kocmut

Jezikovni pregled pesmi v SBH jezkih: Jure Drljepan


Avtorji: Abukala, Marina Adamović, Duško Babić, Katica Badovinac, Uroš Bilban, Gregor Brdnik, Brezno, Tamara Butala, Valerija Čerič, Jure Drljepan, Flo, Darko Foder, Primož Grešak, Slavica Gazibara, Milena Hladnik, Rok Horžen, Jasna Janež, Matjaž Jarc, Aleš Jelenko, Andrejka Jereb, Katarina Juvančič, Branka Kamenšek, Aleksandra Kocmut, Tjaša Ivana Kocmut, Majda Kočar, Zdravko Kokanović, Breda Konjar, Ivanka Kostantino, Suzana Kovačevič, Matej Krajnc, Samo Kreutz, Srečko Križanec, Mile Lisica, Regina Lovišková, Tomaž Mahkovic, Urša Majcen, Željko Majstorović, Gregor Markič, Željko Medić, Felicita Medved, Alenka Mihorič, Mitja Miklavčič, Nena Miljanović, Bernarda Mrak Kosel, Jagoda Nikačević, Nikita, Milan Novak, Silvana Orel Kos, Irena Pajnik Beguš, Martina Pavlin, Grega Pignar, Janja Plevnik, Lidija Polak, Marjeta Manfreda Vakar, Mirko Popović, Sabina Posedel, Marija Praprotnik Kranjec, Barbara Premužić, Petra Privšek, Lean Radić, Peter Rangus, Ljubica Ribić, Tomaž Rode, Miha Sever, Marko Skok, Saša Slavković, Senada Smajić, Vesna Šare, Dimitrij Škrk, Igor Šmid, Darko Špelec, Dejan Štiglic, Luka Šturm, Tamara Turšič, Svit Valovnik, Tom Veber, Valerija Večei-Funda, Vega, Meta Vražič, Vladimir Vuković, Sašo Zorc, Evelina Žefran, Milan Žniderič, Igor Žuravlev, Irena Žuravlev




Zbirka Pesem.si * št. 13 * junij 2019


Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
16. 06. 2019 ob 14:44

Odlični ste.

Dokaz je, da pesem vedno preživi in da je del ljudi, človek,

tistega ki piše in seveda bralca. Oboje povezano in z občutki.

Še na mnogo srečanj in ČESTITKE,Irena

Zastavica

Mikailo m.z.

Poslano:
13. 09. 2019 ob 03:13

Ana, kako i gde se može skinuti pdf za nas čije su pesme ušle u Zbornik 19 ?

Da li ti je teško da mi pošalješ na mail : [email protected]


Iskreno te pozdravljam.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
13. 09. 2019 ob 20:11

Pozdravček, Mikailo m. z., hvala, ker si se spomnil. Najprej moramo objaviti 18, potem (proti koncu pesniškega leta) pa še 19 ... pdfjev pa ne hranim, bi morala zanje reči našemu oblikovalcu,

lepo bodi,

Ana

Zastavica

Mikailo m.z.

Poslano:
13. 09. 2019 ob 22:56

Dobro Ana, moglo bi se to srediti sa dizajnerom... jer ruku na srce koja je svrha da objavljujemo na portalu ako ne možemo imati neki trag u sopstvenoj arhivi ?


Znam da ćeš razumeti moju "intervenciju".

I tebi lep pozdravček i produžetak leta. 

Hvala ti.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
15. 09. 2019 ob 12:49

Seveda, Mihailo, bom delala na tem, da tudi to steče (malce več časa potrebujem za kako reč, ko pa je toliko vsega poleg pesem.si ...),

lepo bodi,

Ana

Zastavica

Mikailo m.z.

Poslano:
16. 09. 2019 ob 00:58

Hvala ti Anče,


šaljem ti poljubac... ti si naša :)


Zastavica

Komentiranje je zaprto!