Forum

ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2019

Založba Pivec iz Maribora sporoča:

ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2019

Po dveh polfinalnih turnirjih smo dobili 12 pesnikov, ki se bodo 26. aprila na finalu v Mariboru potegovali za laskavi naziv vitez/vitezinja poezije.

Založba Pivec je s svojima letošnjima partnerjema Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika z Raven na Koroškem in Knjižnico Bena Zupančiča iz Postojne izpeljala polfinalna Pesniška turnirja. Gre za nagradno natečajno prireditev, ki letos poteka že devetnajstič, na njej pa se izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu. Strokovna žirija v sestavi Irena Novak Popov, Marcello Potocco in Anja Golob, je najprej med prispelimi 138 pesmimi izbrala 24 pesmi (in z njimi pesnikov), ki so se uvrstile na polfinalna turnirja.

Na prvem polfinalnem nastopu na Ravnah na Koroškem se je 29. marca 2019 pomerila prva dvanajsterica polfinalistov. V sproščenem vzdušju so se svojimi pesmimi predstavili Tanja Božić, Veronika Gradišek, Tonja Jelen, Majda Kočar, Petra Kokol, Davorin Lenko, Nina Majer, Miha Marek, Tanja P. Hohler, Denis Škofič, Tom Veber in Petra Zrilić Popovič.

Na drugem polfinalnem nastopu v Postojni pa se je 5. aprila 2019 pomerila še druga dvanajsterica oz. deseterica polfinalistov. V prijetnem ambientu postojnske knjižnice so se svojimi pesmimi predstavili Cvetka Bevc, Jože Brenčič, Matea Gorjup, Nina Kremžar, Ana Porenta, Metka Ravnik Glavač, Marko Skok Mezopotamsky, Maja Smotlak, Vesna Šare in Milan Žniderič. Žal sta zaradi zdravstvenih oz. osebnih razlogov odpovedala sodelovanje Andrejka Jereb in Uroš Zupan.

Strokovna žirija je na vsakem polfinalu izbrala po štiri finaliste, dva pa občinstvo z glasovanjem. Na Ravnah na Koroškem je žirija v finale izbrala pesmi, ki so jih napisali Tonja Jelen, Miha Marek, Denis Škofič in Tom Veber. Občinstvo pa je v finale izglasovalo še pesmi Veronike Gradišek in Petre Kokol. V Postojni  pa so se v finale po izboru strokovne žirije s svojimi pesmimi uvrstili Cvetka Bevc, Nina Kremžar, Ana Porenta in Maja Smotlak. Občinstvo pa je v finale izglasovalo še Metko Ravnik- Glavač in Mateo Gorjup.

19. viteza/vitezinjo na natečaju za najboljšo neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu bomo dobili v petek, 26. aprila 2019,  ob 19. uri v Art kavarni bivšega hotela Piramida (zdaj Mercure Maribor City Center, Ulica heroja Šlandra 10). Strokovna žirija v sestavi Anja Golob, Irena Novak Popov in Marcello Potocco bo razglasila zmagovalca, ki mu bo ročno kovano vrtnico izročila lanskoletna vitezinja Nina Dragičević, ob njej bo prejel še finančno in knjižno nagrado. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo. Dogodek bosta povezovala Zora A. Jurič in Nino Flisar. Vstopnina bo 5 evrov, za kar boste v dar dobili pesniško zbirko Založbe Pivec in zbornik s pesmimi finalistov.

 

Na finalu bodo nastopili:

Cvetka Bevc (Ljubljana)

Matea Gorjup (Maribor)

Veronika Gradišek (Kozje)

Tonja Jelen (Loče)

Petra Kokol (Limbuš)

Nina Kremžar (Ljubljana)

Miha Marek (Ljubljana)

Ana Porenta (Velike Lašče)

Metka Ravnik-Glavač (Ljubljana)

Maja Smotlak (Koper)

Denis Škofič (Dolnja Bistrica)

Tom Veber (Maribor)

  Pesniški turnir

 

 

naprimerjanez

Poslano:
07. 04. 2019 ob 13:48
Spremenjeno:
08. 04. 2019 ob 17:46

Čestitke obema.

Sara Špelec

urednica

Poslano:
10. 04. 2019 ob 11:34

AnaTomska zmaga :)!

Zastavica

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
12. 04. 2019 ob 08:47

Čestitke našemu paru! 

Jošt Š.

Zastavica

Katica Badovinac

Poslano:
16. 04. 2019 ob 20:18

Bravo finalisti Pesem.si! Moje čestitke i držim fige (navijam) za vas.

Veseli pozdrav!
Katica ☺☺

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
16. 04. 2019 ob 20:35

Hvala vsem za čestitke, srčkane skovanke in pesniške fige ... finale se trenutno zdi še kar daleč, ampak se zelooo bliža ;)

Lp, Ana

Zastavica

salke

Poslano:
18. 04. 2019 ob 13:47

Bravo obema in veliko sreče v finalu.


Zastavica

Komentiranje je zaprto!