Epigram

Ova krv (-
kao oblik u zrcalnom odjeku sata
( plamen se vinuo ka snovima ).
Pogledaj,
ulaze bez kucanja,
a glas im toliko jeziv
da se u srcu Zemlje čuje.
Tko je to u kasno jutro živ zakopan
pa osjeća bilo mrtvoga Svijeta?

Lean Radić

salke

Poslano:
07. 03. 2019 ob 07:57

Stara si duša frende, pronicljiva u zapažanju srcem.

Veliki pozdrav prijatelju.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 03. 2019 ob 08:05

Lean dobro jutro

Lepo si napisal, mi je zelo všeč. Ja, jutro. Novi začetek dneva.

Lep dan ti želim,Irena

Zastavica

nikita

Poslano:
07. 03. 2019 ob 14:16

Jezivo dobro. Shvaćaš da si TI taj živ ukopan u ovo vrijeme?

Zastavica

jagodanikacevic

Poslano:
07. 03. 2019 ob 14:33

Kao (nečiji) epitaf?

Samo Pesnik može ukrstiti krv sa vatrom, a da se ne opeče. I osetiti damare mrtvih (za ulazak u njihov svet ne treba da kuca).

Naklon Pesniku.

J.


Zastavica

Lean Radić

Poslano:
09. 03. 2019 ob 22:46

Hvala vam svima od srca na čitanju i komentiranju.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
11. 03. 2019 ob 18:49

Zdi se kot epitaf za življenjem v celoti ... čestitke,

Ana

Zastavica

salke

Poslano:
12. 03. 2019 ob 07:14

Čestitam ti frende za podcrtanu poeziju.

Pozdrav veliki u Rijeku.

Zastavica

Lean Radić

Poslano:
12. 03. 2019 ob 19:20

Hvala Ana od srca.


Hvala frende na podršci.

Zastavica

Lean Radić

Poslano:
16. 03. 2019 ob 20:34

Pjesme koje ja sam sebi ne bi podcrtao su mi podcrtane, a one koje sam čvrsto uvjeren da su trebale biti nisu, očito urednici i ja ne dijelimo iste poetske standarde štoviše čak mi ovi urednički ponekada podsmjeh izazivaju, pa bih zamolio da mi se ubuduće pjesme više ne podcrtavaju.  Hvala unaprijed.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
16. 03. 2019 ob 20:41

Pozdravček, Lean, žal to ni mogoče. Uredništvo deluje po svojih pravilih in te si sprejel, ko si se včlanil na portal.

Lp, Ana

Zastavica

Lean Radić

Poslano:
16. 03. 2019 ob 21:01
Spremenjeno:
16. 03. 2019 ob 21:01

U redu, ali sa bodovanjem vi ste poeziju izjednačili sa sportskim manifestacijama ( kojima je bit bodovanje i natjecanje ) a podcrtavanja su čisto individualna, vi možete podcrtati bilo što, ali to ne znači da je to što ste podcrtali i kvalitetno, a i cijeli ovaj sustav bodovanja je lako manipulativan ( tko kaže da netko nema po pet profila ) i da neke grupacije ne ocjenjuju međusobno jedna drugu. Znači ovo više liči na sportsko natjecanje, a ne na poetski portal. Pozdrav Lean.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
17. 03. 2019 ob 09:36
Spremenjeno:
17. 03. 2019 ob 09:37

Jaz pa gledam na te reči tako: glede na to, da je naš portal povsem odprt za vse objave (kar je redkost, običajno uredniki pred objavo izbirajo besedila, ki se potem dejansko objavijo), imamo uredništvo, ki prebere vse (in včasih tudi komentira - pomembna nam je tudi mentorska raven delovanja) in pesmi doda v uredniški izbor (podčrtanke). Hkrati pa bralci lahko najdejo svoj krog pesnic in  pesnikov, ki jih prebirajo (so jim bližje) in zato imamo tudi te točke, ki služijo izključno za to, da imamo ob koncu letnega časa zmagovalno pesem bralcev.  Tako nekako smo si zastavili: da smo odprti in hkrati stremimo h kvaliteti (po svojih kriterijih - umetnosti se ne da izmeriti v mm in desetinkah ... saj to vsi vemo). Seveda pa nikoli vsem ne ustrežeš ... 

Lp, Ana

Zastavica

modricvet

Poslano:
17. 03. 2019 ob 12:33

Lean, točkovanje je postranskega pomena. Res pa je njegov rezultat 1 pesem četrtletja po izboru bralcev.

Uredniki/urednice so usposobljeni in znajo presoditi, katera pesem je res nekaj vredna tudi objektivno, ne le subjektivno. Rezultat pa so izbranke četrtletja v 4 kategorijah/zvrsteh.

Veliki večini sodelujočih mnogo pomeni, če se njihova pesem objavi v letnem zborniku (ki zadnja leta žal ni več natisnjen v knjigi).


Res pa je, da boljše pesmi omogočajo več različnih subjektivnih interpretacij kot slabše. Bodi vesel za vsako podčrtanko.


LP, mcv

Zastavica

Lean Radić

Poslano:
17. 03. 2019 ob 19:24

Po redu, zašto je ovo sportsko natjecanje :


1. Pojedini pjesnici šalju poruke onima kojima je maksimalna ocjena 50 da im se daju bodovi jer eto čuda tako im pjesma kao biva vrjednija.


2. Slučajno se desi ( tko radi taj i griješi ) da urednici daju lijepi komentar na neku pjesmu, ali gle ponovo čuda zaborave je podcrtati, tada pjesnik ( natjecatelj ) podsjeti urednika da mu kompozicija nije podcrtana.


3. Postoje neki pjesnici ( natjecatelji ) koji će ti izabrati pjesmu, ali neće ti dati ocjenu jer gle, pazi  sada čuda, kompozicija bi mogla da ti ima više bodova od njihove.


id itd itd...


-----------------------------------------------------------------------------------------


Shvatio sam da su podcrtanke one pjesme koje svojom kvalitetom odskaču od prosjeka, međutim ovdje su podcrtane neke kompozicije, ajde da to kažem ovako; sumnjive kvalitete. Neke moje kompozicije ( biti ću iskren ) nisu zaslužile da budu podcrtane, a neke koje su stvarno kvalitetne ne samo prema mom mišljenju nego prema mišljenju struke nisu podcrtane. Ovdje se kompozicije podcrtavaju subjektivno i nekompetentno tako da se ne mogu veseliti podcrtanoj pjesmi. Pozdrav Lean.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
17. 03. 2019 ob 19:49

To je predvsem tvoje osebno dojemanje in imaš seveda do njega vso pravico. O točkovanju bi ti kaj več lahko povedali naši skrbniki (meni kot urednici je pomembno za določanje pesmi po izboru bralcev (vanj se ne poglabljam, ker imam preveč dela z branjem in vrednotenjem pesmi), kot sem že pojasnila in kot lepo povzema tudi Modri cvet).

Če pa bi rad spoznal kaj več o delovanju uredništva (nekaj se nas je sicer že zamenjalo, a principi našega delovanja so isti), lahko prebereš virtualni večer: https://www.pesem.si/a/objava/prikaz/104531/virtualni_vecer_z_urednistvom_pesem_si

Lp, Ana

Zastavica

nikita

Poslano:
17. 03. 2019 ob 21:18

Mnogi (sudeći po komentarima), a među njima i ja, smatraju Leana pjesnikom rijetkog i iznimnog talenta. Možda je bolje reći jedinstvenog.

Sve što je naveo ima svoje uporište u činjenicama. 

Lean, iznio si svoje viđenje stanja na portalu. Moja podrška!

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
17. 03. 2019 ob 21:23

Oh, seveda je Lean izjemen talent in edinstven, kot ste tudi vsi drugi, Nikita. Tu pa je prostor, kjer se ne ukvarjamo z veličino vsakega posameznika, ampak se ukvarjamo s pesmimi, z vsako posebej, in s tem zaključujem oglašanje na to temo,

lep pozdrav vsem,

Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Lean Radić
Napisal/a: Lean Radić

Pesmi

  • 07. 03. 2019 ob 07:47
  • Prebrano 848 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 212.68
  • Število ocen: 15

Zastavica