Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Pesem si v Kranju

ki bo 27. 11. 2018 ob 19:00
v kraju Gregorčičeva ulica 1, Kranj

Vabljeni na srečanje s poezijo in predstavitev Pesem si 2018.

Mestna knjižnica Kranj, 27. november 2018, ob 19. uri

 

Avtorji in uredniki najživahnejšega spletnega portala www.pesem.si za objavljanje, branje in komentiranje pesmi bodo predstavili najnovejši pesniški zbornik z avtorskimi branji in glasbo.

 

Dobrodošli vsi ljubitelji poezije!

 

Zavod za razvijanje ustvarjalnosti, portal Pesem si

V uvodnem delu bomo kratko predstavili portal Pesem si in letne zbornike poezije. V letošnjega (Pesem si 2018) bomo pokukali z avtoricami in avtorji; svoje pesmi bodo brali: Luka Benedičič, Lidija Brezavšček, Jure Drljepan, Gregor Grešak,  Andrejka Jereb, Branka Kamenšek, Breda Konjar, Ivan Korponai, Marija Kranjec, Bernarda Mrak Kosel, Irena P. Beguš, Ana Porenta, Lean Radić, Saša Slavković, Sara Špelec in Milan Žniderič. Naša glasbena gostja bo pesnica in kantavtorica Majda Kočar, ki bo odpela nekaj uglasbenih pesmi s portala Pesem si.

 

Več o zborniku:

Zbornik Pesem si 2018 je dvanajsti letni zbornik istoimenskega portala. Na 328 straneh prinaša poezijo skoraj 80 pesnic in pesnikov, zapisano večinoma v slovenščini, knjiga pa vsebuje tudi krajši tujejezični del s pesmimi avtoric in avtorjev v jezikih narodov bivše Jugoslavije.

Več o portalu www.pesem.si:

Pesem si je eden najživahnejših in najbolj obiskanih spletnih pesniških portalov pri nas, že dobro desetletje deluje pod okriljem Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti, ki je tudi izdajatelj pesniških zbornikov. Portal je namenjen objavljanju, branju in komentiranju poezije. Pesem si ima šestčlansko uredništvo, ki pogosto svetuje izboljšave k obetavnim pesmim, izbira pesmi letnih časov in ob koncu pesniškega leta pripravi zbornik. Pesem si 2018 so uredile: Lidija Brezavšček, dr. Silvana Orel Kos, mag. Tea Plesničar, dr. Sara Špelec in mag. Ana Porenta. Za programiranje, delovanje in tehnično podporo na portalu skrbijo Gregor Grešak, Tine Dolžan in Žiga Stopinšek. Avtorji se sami včlanijo na portal, kjer lahko objavljajo svoje avtorske stvaritve, v forumu oddajajo sporočila o razpisih, knjigah, dogodkih ali se pogovarjajo o poeziji ter drugih literarnih temah. Zelo dejavni sta prevajalska delavnica in delavnice pesniških oblik (npr. soneti, haikuji, prizmati, brahki …).

Kranj

 

Foto: Pablo G. Pando

 

naprimerjanez

Poslano:
14. 11. 2018 ob 18:43

! :)

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
26. 11. 2018 ob 10:37
Spremenjeno:
27. 11. 2018 ob 17:00

Dragi moji, ali gre mogoče iz Ljubljane kakšen še nezapolnjen sedež?

Čist tko. :D


in....

hvala Majda <3


Zastavica

Andrejka

Poslano:
27. 11. 2018 ob 15:53

 žal mi zdravstveno stanje še vedno ne omogoca, da bi se vam nocoj pridružila.  Imejte se dobro.

Lep večer vam želim

Andrejka

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
27. 11. 2018 ob 16:45

Andrejka, seveda boš z nami. V mislih, v srcih. In naj dobra energija švigne do tebe ter te ovije v prijateljstvo.

<3

Zastavica

Andrejka

Poslano:
27. 11. 2018 ob 18:37

Prijateljstvo je žlahtna začimba našega življenja. Prisrčna hvala za dobre želje, Irena.

Lp

A

Zastavica

Komentiranje je zaprto!