Forum

Literarni razpis: Noč rokopisnega dialoga

RAZPIS: Noč rokopisnega dialoga

Ob izidu 2. številke IV. letnika literarne revije Novi zvon in svetovnem prazniku Noč knjige vas vabimo k sodelovanju na razpisu, ki se bo zaključil z razglasitvijo nagrajenih avtorjev v Kavarni NUK.

V tokratnem razpisu vas vabimo, da najdete navdih za svoja besedila v delih že uveljavljenih avtorjev. Torej avtorjev ali literarnih šol, ki so vas zaznamovali, lahko pa se načrtno odločite za vzpostavitev dialoga z njimi preko vaše literature.Razmislite, kaj vas nagovarja, lahko v formi, vsebini ali slogu. Napišite torej svoje avtorsko delo ali več del, za katere ste navdih našli pri znanih avtorjih ali v znanih literarnih delih. Tema je poljubna, prav tako je vaš vir navdiha lahko v delu izražen očitno ali pa samo nakazan.

Ustvarjalce pozivamo, da nam pošljete do 10 pesmi ali pa eno ali več proznih del, ki naj skupaj ne presegajo 5000 besed. Besedila pošljite tako v Wordovem dokumentu kot tudi v rokopisni obliki, na primer slikajte s telefonom ali pošljite scan (pri proznih delih izberite določen pomemben odlomek in nam samo tega pošljite v rokopisu). Pri vsakem posameznem delu vas prosimo za kratko razlago intertekstualnosti, torej iz kje črpate navdih in na kakšen način.

Izbrane avtorje čaka nagrada, in sicer tisk njihovih rokopisov v reviji Novi zvon in razstava le-teh v Kavarni NUK ter na Oddelku za primerjalno književnost na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Vsi prijavljeni avtorji boste povabljeni, da na literarnem večeru preberete poslana dela. Takrat bomo tudi razglasili zmagovalca in odkrili natisnjene rokopise.

Literarni večer bo potekal na Noč knjige, v četrtek, 23. 4. 2015, ob 21:30 v Kavarni NUK.

Za glasbo bo poskrbela skupina Akami.

Na razpis se lahko prijavite do 14. aprila 2015 na naslov [email protected] z zadevo RAZPIS (kjer bomo tudi odgovorili na vaša vprašanja in vam posredovali dodatne informacije).

 

Komentiranje je zaprto!