Forum

Moj račun izbrisan?

Pozdravljeni,

Včeraj sem se prvič registriral na spletni portal in objavil svojo prvo pesem. Vse lepo in prav.

Naslednje jutri, ko želim odgovorit na komentar na moji pesmi 'Kraljica noči', opazim, da se ne morem več prijavit. 

Mi lahko kdo prosim pomaga? Pisal sem na email lastnikom portala, vendar ni odziva.
Če ste mi že zbrisali račun brez razloga (kar pa ni omenjeno v vašem pravilniku, ki ga sprejmes ob registraciji), bom prosil, da tudi pesem odstranite in sprostite moje uporabniško ime, saj je moj psevdonim pri ustvarjanju.

Lep pozdrav

//

 

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
20. 12. 2013 ob 06:54
Spremenjeno:
24. 12. 2013 ob 12:17

Pozdravljen!

Nisi ustvaril enega, ampak več računov, zato so bili izbrisani. Tudi ta bo, saj si znova ustvaril dva računa.

Vendar bom tokrat pustil tega

http://www.pesem.si/bohemvsrcu

V omenjeni pesmi http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/89710/kraljica_noci si tako ali tako hotel odgovoriti na svoj lasten komentar z drugega profila. Takšna praksa je močno nezaželjena.

Po pregledu pravil ugotavljam, da to res ni jasno napisano zato bom pravila ustrezno dopolnil. Se opravičujem za nastalo zmedo.

Zadnje čase je ustvarjenih precej "psevdo" računov, pogosto s pomočjo botov. Proti temu se borimo tako, da jih čim bolj sproti brišemo. Pri razpoznavanju je pomemben kriterij generični gmail, yahoo ali podoben email.

Se opravičujem za nejasnosti in upam, da bo šlo naprej bolje.

LP, Gregor


Zastavica

Bohemvsrcu

Poslano:
24. 12. 2013 ob 10:11
Spremenjeno:
24. 12. 2013 ob 20:19

Komentar, ki je pod mojo pesmijo je bil napisan s strani moje prijateljice, ki se je takoj registrirala po tem, ko sem objavil pesem in ji sporočil, da sem se prvič odločil objavit svojo pesem tukaj.


Ce dobro razumem, potem vsak račun narejen na yahoo-ju (ker ga je tam najlazje najhitreje naredit, da se izognes ne potrebnim SPAM sporočilom, ki bodo morebitno poslana s strani na svojem glavnem računu) se smatra kot bot?
Da bi se borili proti temu, si rajsi na strani uvedite program, ki bo primerjal IP naslove s katerih se kdo prijavlja - čeprav boste tudi tako veliko računov po nedolžnem izbrisali (če se kdo v družini prijavi, ali pa v študentskem domu, ipd.) ampak vseeno bolje, kot pa da sklepaš, če se kdo prijavo preko yahoo, je takoj psevdo račun.


Tako ali tako vam ta boj dobro ne gre. Samo poglejte nekatere pesmi, ki takoj po objavi dobivajo po 10 ocen, a je morda 10 verzov napisanih, ki se povečini ne rimajo, nimajo nobene oblike, le toliko, da neko sporočilo pošiljajo. To je gledano s kritične vidika, čeprav podpiram ustvarjalnost - ampak da se meni zbriše račun, ker se je moja cimra prijavila na vašo stran z yahoo računom pa je tudi bedarija. Medtem ko so pri drugih veliko bolj očitne zlorabe. 

Ni treba odgovarjat na ta komentar, sem ga napisal zgolj kot moj pogled in izkusnjo te strani.


Srečko Luštrek

Poslano:
29. 12. 2013 ob 21:15
Spremenjeno:
10. 01. 2014 ob 16:24

h.



lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!