Forum

43. KAVARNIŠKI VEČER - Gorazd MATELA



Dehteči in cvetoči mesec je pred nami, mesec maj.
V mesecu maju bo 43. Kavarniški večer, katerega organizira GLD ALETHEIA in ki bo 6. maja 2011 ob 20. uri v Kulturnem domu KuD Svoboda v Grižah (pri Žalcu).

Tokratni gost večera bo Gorazd MATELA.

Gorazd Matela (sebi pravi tudi Gobec Matela) je v Ptuju na svet prijokal baje v G-duru in to 8. oktobra v letu podgane.
Po poklicu aranžerski tehnik, je nekaj let delal kot cvetličar. Pri 18. letih je začel pisati za časopise, kot so: Savinjčan, Glas, Nova Doba, Karma - nekaj malega tudi za Novi tednik, vendar je kasneje opusti pisanje. Za medije piše le še občasno.
Ima 15-letne izkušnje kot radijski voditelj. Voditeljsko pot je začel po naključju (v katera ne verjame) na lokalni televiziji STV, leta 1998 je opravil avdicijo na Radiu Fantasy in tam napovedoval do leta 2003. Septembra istega leta je prestopil k radiu Celje in moderiral radijske oddaje ter vodil radijski program do leta 2009. Od takrat dela dve radijski oddaji za dve radijski postaji in to strogo pod psevdonimom.
S poezijo se srečuje že iz osnovne šole, kjer so nastali prvi zapiski, oz. prvi poskusi pisanja pesmi. Leta 2001 je v samozaložbi izdal pesniško zbirko IZPOVED.
Pri 16-ih je začel igrat kitaro ter postal ustanovitelj in avtor skupin Tretja Dlan in Marš ljubavi. Ko spozna pesnika in kantavtorja Danija Bedrača, skupaj ustanovita Shithead folk trio in izdata 3 nosilce zvoka. Leta 1996 Paranoja v kondomu in Poljubi kot jesen ter leta 1997 še Vlado in kler je treba jebat.
Sam se šteje za ljubiteljskega pesnika, ki raje bere kot piše. Ljubiteljsko se ukvarja z glasbo, profesionalno pa se udejstvuje kot moderator in voditelj koncertov ter drugih prireditev.
Drugače pa za sebe pravi, da je plavalec, kadilec, nikoli šofer, nenehno nezadovoljen sam s sabo ter humorist po božji pogodbi in bodoči človek.

Predstavil se bo tudi kot glasbenik s svojimi avtorskimi pesmimi. Na kitari ga bo spremljal tudi Žiga BIRSA. Za tehnično izvedbo pa bo skrbel Robi SMODEJ.


Prisrčno vabljeni, kajti to bo baje edina letošnja možnost, da slišite Gorazdovo poezijo!

 

Komentiranje je zaprto!