Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

FINALE PESNIŠKEGA TURNIRJA 2018

ki bo 21. 04. 2018 ob 19:00
v kraju Slovenska ulica 27, Maribor

Po dveh polfinalnih turnirjih smo dobili 12 pesnikov in pesnic, ki se bodo 21. aprila na finalu v Mariboru potegovali za laskavi naziv vitez/vitezinja poezije.

Založba Pivec je svojimi letošnjimi partnerji iz Jesenic in Brežic izpeljala polfinalna Pesniška turnirja. Gre za nagradno natečajno prireditev, ki letos poteka že osemnajstič, na njej pa se izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu. Strokovna žirija, v sestavi Irena Novak Popov, Marcello Potocco in Urška P. Černe, je najprej med prispelimi 176 pesmimi izbrala 24 pesmi (in z njimi pesnikov), ki so se uvrstile na polfinalna turnirja.

Na prvem polfinalnem nastopu v dvorani Kolpern na Jesenicah se je 23. marca 2018 pomerila prva dvanajsterica polfinalistov. V sproščenem vzdušju so se svojimi pesmimi predstavili Jože Brenčič, Lidija Brezavšček, Marij Čuk, Aljaž Glaser, Katja Gorečan, Natalija Milovanović, Polona Možina, Cveto Preželj, Manja Šturm Dolinšek, Marjeta Trstenjak, Milan Žniderič in Sofya-Agnessa Yakuntsova

Na drugem polfinalnem nastopu v Brežicah pa se je 7. aprila 2018 pomerila še druga dvanajsterica polfinalistov. V prijetnem ambientu dvorane Savice Zorko v Brežiški knjižnici so se svojimi pesmimi predstavili Marina Cernetig, Aleš Češnovar, Nina Dragičević, Alex Kama Devetak, Dejan Koban, Petra Koršič, Nina Kremžar, Davorin Lenko, Dušan Marolt, Bina Štampe Žmavc, Karmen Vidmar in Helena Zemljič.

Strokovna žirija je na vsakem polfinalu izbrala po štiri finaliste, dva pa občinstvo z glasovanjem. Na Jesenicah je žirija v finale izbrala pesmi Aljaža Glaserja, Katje Gorečan, Milana Žnideriča in Sofye-Agnesse Yakuntsove. Občinstvo pa je v finale izglasovalo še pesmi Natalije Milovanović in Polone Možina. V Brežicah pa so se v finale po izboru strokovne žirije s svojimi pesmimi uvrstili Dejan Koban, Nina Kremžar, Davorin Lenko in Helena Zemljič. Občinstvo pa je v finale izglasovalo še Nino Dragičević in Petro Koršič.

Finale bo v soboto, 21. aprila 2018, ob 19. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor. Strokovna žirija bo razglasila viteza/vitezinjo poezije, ki bo prejel/-a finančno nagrado 505 €, ročno kovano vrtnico in knjižno nagrado. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

Na finalu bodo nastopili:

Nina Dragičević (Ljubljana)

Aljaž Glaser (Maribor)

Katja Gorečan (Dramlje)

Dejan Koban (Ljubljana)

Petra Koršič (Ljubljana)

Nina Kremžar (Ljubljana)

Davorin Lenko (Spodnja Idrija)

Natalija Milovanović (Ljubljana)

Polona Možina (Ljubljana)

Helena Zemljič (Jurovski Dol)

Milan Žniderič (Šentjošt nad Horjulom)

Sofya-Agnessa Yakuntsova (Ljubljana)

 

Čestitke vsem, mi pa držimo pesti za Heleno in Milana!

rose

 

 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
23. 04. 2018 ob 14:12

https://zalozba-pivec.com/pesniski-turnir/vitezinja-pesniskega-turnirja-2018-je-postala-nina-dragicevic

Zmagovalna pesem letošnjega turnirja, res zasluženo. Skrite spore zla (fašizma), ki  prizadene direktno, se zažira stalno, neprizadeti ne opazimo ali celo nehote sodelujemo ... Genialna!


Lp, lidija

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
24. 04. 2018 ob 17:28
Spremenjeno:
24. 04. 2018 ob 22:52

Bil je dolg in vroč večer, uživali  smo v nastopih Helene in Milana, ki sta imela izvrstni pesmi, smo se pa veselili tudi z zmagovalko, njena pesem se nas je dotaknila na intimni in družbeni ravni ... druženje po turnirju je bilo prijetno in še kar prepredeno s pogovori o poeziji.

Lp, Ana



Zastavica

Komentiranje je zaprto!