Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Mariborska pesniška jutra Valerio Orlić: Poetični manifest

ki bo 20. 01. 2018 ob 11:00
v kraju Vojašniška ulica 12, Maribor

• JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI • OBMOČNA IZPOSTAVA MARIBOR • ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV MARIBOR • KD MARIBORSKA LITERARNA DRUŽBA •

Vabimo vas na

Mariborska pesniška jutra Valerio Orlić: Poetični manifest v soboto, 20. januarja 2018, ob 11.00 v Literarni hiši Maribor, Vojašniška 12 v Mariboru. Z avtorjem se bo pogovarjal Marjan Pungartnik, knjigo pa bo predstavila Nataša Švikart.. Knjiga je pred kratkim izšla pri založbi Maus. Pridite!

Valerio Orlić (* 13. februar 1967, Reka, Hrvaška), književnik, pesnik. Je ustanovitelj in predsednik Hrvaškega književnega društva in član nekaj drugih kulturni društev: Društva hrvaških književnikov, Društva hrvaških haiku pesnikov, Društva haiku pesnikov Reka. Objavlja v domačih publikacijah in v tujini (Književno pero, Sovremenost, Koreni, Irin-Pirin, Književna rijeka, Trend in drugih). Doslej je objavil petnajst knjig. Njegove pesmi so uglasblene in prevedene v italijanščino, angleščino, nemščino, španščino, fancoščino, češčino, slovenščino, slovaščino, poljščino, bolgarščino, ruščino, romščino in makedonščino. Objavlja tudi v hrvaških zbornikih in antologijah, pa tudi v tujini. Je ustanovelj Festivala književnosti, Dnevov prijateljev knjig na Reki, revije za kulturo Književno pero, književne prireditve na Pagu v spomin na Antuna Zemljara in literarnih večerov pod imenom Književni set, a tudi nagrade Josipa Eugena Šeta za neobjavljeni pesniški rokopis.

 
 

Komentiranje je zaprto!