Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Aleš Jelenko: Prvinska govorica

ki bo 16. 11. 2017 ob 18:00
v kraju Vojašniška ulica 12, Maribor

Literarna hiša Maribor
 
• JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI • OBMOČNA IZPOSTAVA MARIBOR •   ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV MARIBOR •  KD MARIBORSKA LITERARNA DRUŽBA • KULTURNI CENTER MARIBOR •
 
 
Vabimo vas na predstavitev pesniške zbirke in literarni večer
 
Aleš Jelenko:
PRVINSKA GOVORICA
 
v četrtek, 16. novembra 2017, ob 18.00 v Literarni hiši Maribor, Vojašniška 12  v Mariboru
 
Z avtorjem se bo pogovarjala Andrea Birmanac.
 
Literarni večer prirejamo s Kulturnim centrom Maribor, pri katerem je izšla pesniška zbirka.
 
 
Pridite!
 
------------------------------
 
Aleš Jelenko (*1986 , Celje), pesnik in fotograf. Po izobrazbi je diplomirani inženir logistike in je opravil magisterij iz managementa znanja na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije. 
Izdal je pesniško zbirko Kontejner (Volosov hram, 2016) v soavtorstvu s Heleno Zemljič. V sklopu magistrske naloge je napisal strokovno knjigo Spopad z moralo (Ekslibris, 2010). Objavlja v Literaturi, Sodobnosti, Apokalipsi, Mentorju, Vpogledu, Idiotu, Rukopisih, Hotenju, Zvonu, Rasti, Vsesledju, Litru jezika, Poiesisu in Locutiu. 
Je dvakratni finalist Festivala mlade literature Urška JSKD (2015 in 2016), polfinalist (2015) in finalist (2017) Pesniškega turnirja založbe Pivec, zmagovalec Mentorjevega feferona za najboljšo protestno pesem ali družbeno satiro (2017), prejemnik "bronaste čipke" za poezijo v Žireh (2015), zmagovalec mednarodnega literarnega natečaja "Duško Trifunović" (2015) in mednarodnega natečaja "Janoš Siveri" (2017) v Novem Sadu. Je idejni vodja literarnega festivala Spirala (Slovenske Konjice) ter urednik istoimenske literarne revije. Od letošnjega leta je tudi področni urednik pri založbi Kulturni center Maribor ter pri celjski literarni reviji Vsesledje.
 

Komentiranje je zaprto!