Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Gregor Grešak (skrbnik)
vabi na

82. Govekarjev večer: Barbara Korun in Ana Porenta

ki bo 19. 06. 2017 ob 19:00
v kraju Banija 4, 1292 Ig

Na večeru bosta poklepetali pesnica, pisateljica, esejistka in profesorica Barbara Korun in učiteljica, Ustanoviteljica Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti ter soustanoviteljica in glavna urednica portala pesem.si Ana Porenta. Prisluhnili bomo pesmim Barbare Korun iz nove pesniške zbirke Vmes ter pesmim iz Deklic, ki jih je napisala Ana Porenta.

Odprli bomo razstavo članice likovne skupine Društva Fran Govekar Ig Ivanke Demšar. Razstava bo na ogled do 17. julija 2017.
 
Barbara Korun (1963) je pesnica, pisateljica, esejistka in profesorica, moderatorica kulturnih dogodkov, odmevnega projekta Pesnice o pesnicah, pri katerem pesnice berejo najnovejša dela svojih kolegic in jih komentirajo ali se nanja kako drugače odzivajo ter o tem tudi kaj zapišejo ali narišejo. Izdala je več knjig poezije in proze, pesniška zbirka Vmes, ki je izšla pred kratkim, je šesta po vrsti. Za svoje delo je prejela več nagrad doma in v tujini. Njene pesmi so prevedene v dvanajstih samostojnih knjigah in v petdesetih antologijah v več kot dvajset svetovnih jezikov (nazadnje ji je v Amstrdamu izšla dvojezična knjižica Samen ademhalen | Sodihanje).
 

Ana Porenta (1965) je učiteljica, magistrica znanosti, ustanoviteljica Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti, soustanoviteljica portala www.pesem.si ter glavna urednica tega spletnega medija od njegovega nastanka (2007). Doslej so izšle pesniške zbirke Sem se (2005) in Kitke (s Sonjo Votolen in Jano Pečečnik, 2009) ter Deklice (2016): je tudi avtorica številnih učbenikov in priročnikov za pouk slovenščine na začetku šolanja, zgodb za otroke in mladinskega romana ... Vodi literarne delavnice, večkrat jo srečamo tudi v vlogi selektorice za literarno področje pri JSKD.
 
Ana Porenta in Barbara Korun
 

Komentiranje je zaprto!