Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Ana Porenta (urednica)
vabi na

Brezmejnost 2017

ki bo 28. 04. 2017 ob 19:00
v kraju Vetrinjska ulica 30, Maribor

Besede se zlahka omejijo. Znotraj jezika. A dvignjene v pesem se osvobajajo. Pesem je brezmejna. Brezmejnost je svoboda. Le svobodno življenje seje mir. Poezija seže preko meja uma, preko besed »moje« in »tvoje«. Poezija je od vseh, je brezmejna.

KUD Matiček iz Spodnje Polskave in kulturno društvo Ritam Misli iz Varaždina pripravljata večer poezije in glasbe BREZMEJNOST 2017.

V petek, 28. aprila 2017, ob 19. uri, v dvorani Vetrinjskega dvora, Vetrinjska ulica 30, Maribor.

Iz Makedonije prihajata pesnici Marina Mijakovska in  Ljubinka Doneva in pesnika Petko Shipinkarovski in Vasil Tocinovski. Nastopila bosta tudi hrvaška pesnica Ljubica Ribić in pesnik Valerio Orlić. Svojo poezijo bodo združili s slovenskima avtoricama Bredo Slavinec in Nino Medved in avtorjema Željkom Perovičem in Milanom Novakom. Skupaj, v treh jezikih, bodo njihove besede zazvenele svobodno in ustvarile lok brezmejne poezije. Člani dramske sekcije KUD Matiček bodo uprizorili kratko zgodbo »In nikakor ne pozabi na zobnike«, ki se bo na izviren način razpletala skozi ves večer. Z nastopom glasbenika Petra Andreja iz Ruš bo večer še bolj barvit. V žepu pa imamo še kakšno glasbeno presenečenje.

Dogodek BREZMEJNOST je mednarodni projekt in se izvaja že drugo leto. Na prvem dogodku smo predstavili hrvaške avtorje, letos gostimo predvsem makedonske pesnice in pesnike. V sodelovanju s kulturnim društvom Ritam Misli iz Varaždina, organiziramo dogodek tudi v Zagrebu in Varaždinu.

Pesniki povsod po svetu govorijo en, pesniški jezik.
 

Komentiranje je zaprto!