Forum

ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2017

ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2017

Po dveh polfinalnih turnirjih smo dobili 12 pesnikov, ki se bodo 22. aprila 2017 na finalu v Mariboru potegovali za laskavi naziv vitez/vitezinja poezije. To so:

Jože Brenčič (Vrhnika)
Zalka Drglin (Ljubljana)
Aleš Jelenko (Loče)
Janko Keček ml. (Ormož)
Majda Kočar (Ljubljana–Polje)
Milan Novak (Maribor/Varaždin)
Denis Škofič (Dolnja Bistrica)
Veronika Šoster (Celje)
Kaja Teržan (Ljubljana)
Glorjana Veber (Polzela)
Helena Zemljič (Jurovski dol)
Milan Žniderič (Šentjošt nad Horjulom)

Založba Pivec je svojima letošnjima soorganizatorjema TS360 – Tržaškim knjižnim središčem in Knjižnico Lendava izpeljala polfinali Pesniška turnirja 2017. Gre za nagradno natečajno prireditev, ki letos poteka že sedemnajstič, na njej pa se izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu. Strokovna žirija, v sestavi Irena Novak Popov, Borut Gombač in Urška P. Černe, je najprej med prispelimi 123 pesmimi na natečaj izbrala 24 pesmi (in z njimi pesnikov), ki so se uvrstile na polfinalna turnirja.

Na prvem polfinalnem nastopu v Trstu se je 25. marca 2017 pomerila prva dvanajsterica polfinalistov. V sproščenem vzdušju so se svojimi pesmimi predstavili Jože Brenčič, Zalka Drglin, Aljaž Glaser, Sergej Harlamov, Aleš Jelenko, Majda Kočar, Dušan Marolt, Marko Skok – Mezopotamsky, Vesna Šare, Mitja Šegina, Kaja Teržan in Milan Žniderič. Na drugem polfinalnem nastopu v Lendavi pa se je 31. marca 2017 pomerila še druga dvanajsterica polfinalistov. V prijetnem ambientu lendavske knjižnice so se svojimi pesmimi predstavili Sara Fabjan, Jožef Grabar, Janko Keček ml., Marjanca Kočevar, Nina Kremžar, Matjaž Lutarič, Nina Medved, Milan Novak, Denis Škofič, Veronika Šoster, Glorjana Veber in Helena Zemljič.

Strokovna žirija je v finale na vsakem polfinalu izbrala po štiri pesnike, dva pa občinstvo z glasovanjem. V Trstu je žirija v finale izbrala pesmi Jožeta Brenčiča, Zalke Drglin, Aleša Jelenka in Kaje Teržan. Občinstvo pa je v finale izglasovalo Majdo Kočar in Milana Žnideriča. V Lendavi pa so se po izboru strokovne žirije uvrstili v finale: Milan Novak, Denis Škofič, Veronika Šoster in Glorjana Veber. Občinstvo pa je v finale izglasovalo Janka Kečka ml. in Heleno Zemljič.

Finale bo v soboto, 22. aprila 2017, ob 19. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor. Strokovna žirija bo razglasila viteza/vitezinjo poezije, ki bo prejel/-a finančno nagrado 505 €, ročno kovano vrtnico in knjižno nagrado. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo. Finalne pesmi bodo v času Slovenskih dni knjige v Mariboru predstavljene tudi na valovih Radia Maribor.

Založba Pivec

***

Čestitke! Pridemo navijat v Maribor!

Rose

Foto: Paul Allen

 

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
01. 04. 2017 ob 21:13

Hvala! facebook chat emoticon smile

Vabljeni!

Lp, Jošt Š.

Zastavica

Andrejka

Poslano:
02. 04. 2017 ob 19:04

Čestitam vsem in želim odlično predstavitev umetniške besede!

Andrejka

Zastavica

Milan Novak

Poslano:
05. 04. 2017 ob 08:59

Vsak znan obraz bo dobrodošel.

Navsezadnje gre za pesniško druženje, to naj bi bil prvotni namen.

Se vidimo!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!