Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Gregor Grešak (skrbnik)
vabi na

Deklice v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna

ki bo 09. 02. 2017 ob 19:00
v kraju Cankarjeva 5, Ljubljana


Vabljeni v Center za poezijo Tomaža Šalamuna na predstavitev pesniške zbirke Ane Porenta z naslovom Deklice, ki je pred dobrim mesecem izšla pri KUD Apokalipsa. Večer bo vodila pesnica Barbara Korun.

Deklice so tretja pesniška knjiga Ane Porenta, pesnice, učiteljice, mentorice, kulturne organizatorice, sourednice spletne strani Pesem.si in vsestranske ustvarjalke. V njej združuje otroško radovednost in sproščenost (njen otrok še pase rešitve / na travnikih trenutka) z modrostjo uvidov in notranje umiritve ter umerjenosti/skladnosti sebe-sveta. Gre za okoli štirideset podob – portretov žensk, deklic in stark različnih stanov, časov in načinov bivanja, za štirideset različnih usod, različnih življenjskih situacij in občutij, ki jih druži avtoričino so-čutje in empatija, smisel za živ detajl in za njegov odnos do celote, drugosebni nagovor, ki odpira prostor tudi za bralko/bralca in njeno/njegovo dopolnjevanje pomena/smisla pesmi, skrb za natančno in bogato upovedovanje, ne brez humorja niti brez hudomušnosti, z zvrhano mero senzibilnosti in senzitivnosti, občutka tako za drobne vsakdanje čudeže kot za vsakdanje groze in strahove ter poraze. Ne, s to knjižico v roki prav gotovo ne boste tisti/tista, ki odrase v žensko / praznih rok – pomagala vam bo še pravi čas skočiti z vlaka ki pelje v smrt /.../ skočiti v življenje. Vsak dan znova. (iz spremne besede Barbare Korun).
 
Naslov Deklice Ana Porenta
 
Ana Porenta, rojena 1965. Magistrica znanosti (FF Ljubljana, Oddelek za pedagogiko in andragogiko), ustanoviteljica Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti, soustanoviteljica portala www.pesem.si ter glavna urednica od njegovega nastanka (2007). Pesniški zbirki "Sem se" (2005) in "Kitke" (s Sonjo Votolen in Jano Pečečnik, 2009), mentorica literarnih delavnic za mlade in starejše, večkrat tudi v vlogi selektorice pri JSKD. Leta 2016 je izdala tretjo pesniško zbirko "Deklice" (KUD Apokalipsa).
 
 

 

 

saraivor

Poslano:
08. 02. 2017 ob 10:46

Rada bi z Vami... Čestitam!

Slavica

Zastavica

Talitha Jaguar

Poslano:
09. 02. 2017 ob 23:05
Spremenjeno:
12. 02. 2017 ob 21:48

Super! Čestitke. Nisem še brala, a kaj bi o tem. Bom ko bom. 

Sem ti že enkrat dala priznanje za najboljšo pesem v tistem letu,

Je bila tvoja. Deklica. Ženska. Pesem

Nisem prišla. Bom ko ne bo nobene procesije.

Vse babe so kul. Ni hinavščine ni strahu. Lepota. Milina. In strast.


Samo lepota, ustvarjalnost in vse lepo. 

Da bo čim manj stresa u lajfi za vse ženske objavljam njihovo pravico do relaxa in z roko v roki prijateljstva do konca pa naprej:

Tale je pa zate Anahttps://youtu.be/5IKvEnaKB7c

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
12. 02. 2017 ob 21:19

O, hvala. Bilo je izjemno: sproščeno, krhko in poglobljeno hkrati. Še obveščam, kam se bodo podale Deklice ... lp, Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!