Forum

Pritožbe in pripombe

 

TUKAJ JE PROSTOR ZA PRITOŽBE

 

 

Dobrodošli. Ker se pod pesmimi pojavlja nešteto komentarjev, ki niso nič drugega kot pritožbe čez uredniško politiko in delo posameznih urednikov, odpiram tale prostor in izvolite prosim (vsi, ki čutite nujo ali zgolj rahlo potrebo) napisati vse, kar vas teži kar semle, pod pesmimi pa naj bo prostor samo za konstruktivne razprave o tisti določeni pesmi.

 

Začenjam s prestavljenimi komentarji, ki so padli pod naslednjo pesem

 

westre:

Ujetniki virtualnega sveta

Med štirimi stenami
stanovanja,
temnega brloga,
za zaprtimi okni
brez svetlobe
sonca,
daleč
od resničnega sveta,
ujeta,
zasvojena duša.

 

Priklenjena
za računalnik,
pogreznjena
v virtualni svet.

 

Pravljica
lepša od resničnosti,
edina pot do sreče,
zabave,
za zadovoljevanje
svojih potreb.

 

Klik na miško,
pritisk na gumb
in odpre se
tvojim željam
prilagojen svet.

 ........

 

Sledi nekaj komentarjev

.....

UREDNIŠKI KOMENTAR:

Še uredniški komentar. Tole, kar si napisal, westre, so boleča dejstva, že velikokrat slišana, je šele osnova, ki si jo začutil, iz nje bi lahko nastala neka pesem, pesem pa to še ni, vsaj ne kaj dosti vredna.


:)

Morda me bo imel kdo za preveč direktno, morda celo za "kruto", ker tako naravnost povem, ampak uredniško delo je pač tako, da je treba reči bobu bob.

lp, Lidija

 

 westre:

Smem?

Ne vem,kdo ti daje pravico,da z nestrpnimi,žaljivimi,zaničevalnimi komentarji soliš pamet nekaterim članom tega portala.Mogoče misliš,da je tebi,kot eni od urednic vse dovoljeno.A se kdaj vprašaš,kako bi se ti počutila,če bi ti nekdo stalno vsiljeval svoje mnenje,svoj prav in ti zaničeval delo.

In ko berem te tvoje komentarje,polne samovšečnosti,izvišenosti,narcisoidnosti,duha genijalnosti mi pride na misel,misel ki jo je zapisal Vladimir Jerman"Genij nikoli ne spozna sreče navadnega zemljana."


Včasih je res treba reči bobu bob.

Lp Westre

 

 
 < 1 2 3 4 > 

Živko Mirković

Poslano:
12. 12. 2016 ob 13:05

Modricvetu,

Takvo nipodaštavanje! Primer nerealan? Niti malo, dovoljno je pratiti štampu. Kako misliš da razgovaramo, ako to radimo sa visine?

Ne, ne mislim da bih se trebao suprotstaviti bezbednosnom pregledu i ne znam zbog čega ti treba da me to pitaš, ali odgovorio sam, uprkos ubacivanjem sugestije kroz formu pitanja. Neću reagovati na nepotrebno nipodaštavanje, mada ne čuh zahvalu za objašnjenje reči "tinja".

Evo Ti drugi primer, realan i izuzetno blizak ovome, čak je u početku dok Interneta ne beše u zakonodavstvu vučena baš ta paralele, a i sada je zakonodavstvo dopunjeno na osnovu iste paralele.

Kupim neki žurnal (časopis) ili kupim neku TV stanicu. Taj žurnal, ta Tv stanica su privatni po vlasništvu.

Po učinku su taj žurnal i ta TV stanica javni. Bez obzira da li su besplatni ili nisu.

Samoizdane knjige, onog trenutka kad se primerci nađu u javnim bibliotekama postaju po učinku javne, a možda i pre, ali i ovaj trenutak je dovoljan.  Uprkos tome da ih moram ili kupiti ili platiti biblioteci članarinu.

I tebe pozivam da staneš malo na loptu i ne meriš moje izjave utiskom da li ti se sviđam ili ne, već istinitošću, a znam da znaš logičke zakone dokazivanja.

Zastavica

Živko Mirković

Poslano:
12. 12. 2016 ob 13:09
Spremenjeno:
12. 12. 2016 ob 13:43

Pošto je Li odlučila da se ispiše, nema svrhe ni da moja interpretacija/prevod/plagijat/samovolja bude dalje ovde. Nema svrhe niti da njenom mišljenju/stavu oponiram ni da ga podupirem, oboje bih radio naravno argumentima.

Ukoliko Li bilo čime smetam, molim da ispišete mene a ne nju.


Zastavica

li

li

Poslano:
12. 12. 2016 ob 13:37

Živko mene ne motiš. Moti me ostalo kar sem naštela.


lp

Zastavica

Živko Mirković

Poslano:
12. 12. 2016 ob 13:43
Spremenjeno:
12. 12. 2016 ob 13:51

Svi moji uraci su obrisani (v koš) sem Meditacije pod šljivom, kojeg darujem Ireni (Pi). Pi naravno ima pravo prihvatiti ili odbiti. Da je situacija drugačija nenametljivije bih ovo uradio, ali šta je tu je, nekako se ne mogu oteti utisku, da je netaktično prozivam. Zato Irena, naravno da imaš pravo i ne odgovoriti.

Zastavica

Živko Mirković

Poslano:
12. 12. 2016 ob 13:50

Li, hvala. Neću da te ni nenametljivo uvlačim u razgovor, vidim da ti (trenutno) do razgovora nije.

Zastavica

ajda

Poslano:
12. 12. 2016 ob 15:13
Spremenjeno:
12. 12. 2016 ob 15:27

Li, ce prav razumem odprtje nove rubrike in s tem moznost reci bobu bob, naj bi pomenilo, vsaj jaz si tako razlagam, brisanje komentarjev, ki nimajo neposredne povezave s pesmijo in prestavitev v to rubriko. Seveda bi se ta nova tema morala inenovati malo drugace, saj gre dostikrat za vroco kri med pesniki, manj pa med pesniki in uredniki. Seveda bi bila tudi resitev, ce temu lahko tako recem, da bi urednistvo ne posegalo s cenzuro pod pesmijo, ker vroce debate tudi zvodenijo, ce ni prilivanja na ogenj. Vsak izmed nas bi se pa seveda moral zavedati, da z neprimernimi in zaljivimi komentarji pusca sledi in morda bi bilo bolje, da ostanejo, ker si s tem tudi gradis sliko o sebi. Me je pa pa kar zabolelo pri srcu ko sem prebrala, da bi ti li rada izpis s portala. Zakaj bi morali biti zrtve ljudje, ki niso konfliktni, katerim je namen le objavljati pesmi in se razveseliti komentarjev pesmi in pohval oz podcrtank uednistva. Li, premisli, prespi in ponisli tudi na tiste, ki te radi beremo in obcudujemo  tvoje pisanje. 

Lp, ajda

Zastavica

westre

Poslano:
12. 12. 2016 ob 16:22
Spremenjeno:
12. 12. 2016 ob 16:22

Brezno,modricvet

Lepo je brati vajine komentarje,ker sta tako splošno razgledana,drugačna od nas navadnih zemljanov. 

Lep pozdrav

Westre

Zastavica

Živko Mirković

Poslano:
12. 12. 2016 ob 16:35
Spremenjeno:
13. 12. 2016 ob 20:18

westre, mogu razumeti tvoju potrebu za protestom, pa i ovakvim, ali kako da ti sad kažem a da ne ispadne da ti govorim sa visine, ne znam. Dajmo probati snagom argumenata, dajmo argumente. Možda ni Ti, ni ja, nismo u pravu, možda su "oni", možda nisu ni "oni". Udaraš na osobe, jedino to nemoj. Eto rekoh. Ako zvučim pokroviteljski, tretiraj to kao moju nesposobnost a ne da te hoću podrediti. Ovo je molba, možda blagi savet, a ne naređenje. Uzgred moderiran sam pa je jasno da je time razgovor završen.

Zastavica

brezno

Poslano:
12. 12. 2016 ob 17:22

Oh, Westre, v veselje mi je.

S prijaznimi pozdravi,

nenavadni zemljan!


Zastavica

Tanja Ocelić

Poslano:
12. 12. 2016 ob 17:35
Spremenjeno:
12. 12. 2016 ob 17:36

No naj se še jaz malček oglasim.... bolj kot se odmikam od te nerealne virtuale nasploh bolj verjamem v sebe in v svoje prve zbirke poezije... njeno vrednost mi lahko ocenijo samo bralci ... torej dragi moji ki se trudite kot jaz...nikar ne zgubite upanje... pozdrav :)))

Zastavica

li

li

Poslano:
12. 12. 2016 ob 17:43

Ajda ne počutim se žrtve. Ker nimam nič s temi "razmerami" na pesem si in tako kot nihče izmed članom nima, tudi jaz nimam možnosti vplivati na kakršne koli spremembe na bolje.

Ajda se bomo pa kje drugje srečevali. Se veselim.


lp

Zastavica

modricvet

Poslano:
12. 12. 2016 ob 18:09

Živko, če hočeš, se lahko tudi razpočiš.


Ne poznam te, zato te tudi ne morem podcenjevati. Vem samo to, kar tu preberem: užaljenost, vsevednost - "samo jaz imam prav in nihče drug", "za moje besede se mi morate zahvaliti", "na moja vprašanja morate odgovoriti" ...


Svoje mnenje sem povedala in nihče ne more zahtevati, da svoj čas še naprej zapravljam z brezplodnimi razpravami z ljudmi, ki človeku ne dovolijo izraziti lastnega mnenja (če se tako odločijo oz. če se ne strinjaš). Ni mi treba ničesar dokazovati.


LP, mcv

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
28. 12. 2016 ob 23:00
Spremenjeno:
28. 12. 2016 ob 23:01

A ste že nehali - navkljub temu, da '''cenzura''' ni odnesla komentarjev - kakor črk/e izpod strešic?

Zastavica

Peter Rangus

Poslano:
05. 01. 2017 ob 11:35

Jaz bom pa pohvalu. Men je lušno tukej. Me mal porine ta portal, da pišem, ker drugače ne bi. Mi je všeč, da mi popravljate moje napake in sem posledično zadnje čase bolj zadovoljen s tem kar napišem. Zadnje čase čez dalje rajši tudi preberem kaj nerimanega in si tako širim "obzorja". Uglavnem zadnja pol leta mi je vse skupaj zelo lepo prirastlo k srcu in hvala vam za to.

Kar se pa tiče določenih sporov, se mi zdi pa smo že prešli point of no return ( nobena stran ne bo priznala drugi prav ) in se mi zato zdi najbolj smiselna taktika povprečne slovenske družine (tudi naše :) ), ignoriranje problema, delati se kot da ga ni in se izogibati spornim točkam. 

Ko se pri nas ta taktika zalomi, se jo še bolj trdno oprimemo... :) Sedaj pa moram it s fotrom na kosilo se o vremenu pogovarjat...:)


Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
05. 01. 2017 ob 12:05

Super, Peter!

  Evo, tukajle tečna urednica, ki si dovoli opozoriti te na rodilnik, ki ga nisi uporabil (ker vem, da si boš zapomnil in bo posledično ta pozitiva prinesla širitev slovničnega obzorja ;)

  Ko se pri nas ta taktika zalomi, se jo še bolj trdno oprimemo... :)

Ko se pri nas ta taktika zalomi, se je še bolj trdno oprimemo... :)


:))

  Lp, lidija

Zastavica

branka

Poslano:
06. 01. 2017 ob 16:42

Hahahaha... Lidija tvoj zadnji komentar na Petrovo oglašanje pove vse.

Skratka, tukaj si zato, da nas učiš. In pesnik se ravno tako, kot človek, uči celo življenje. In, če že izbiram učitelja brskam med najboljšimi. Nečesa pa ne razumem. Zakaj se pričakuje samo pohvala, ko pa realna kritika pove veliko več, samo naučiti se moramo sprejeti je? Očitno tole mesto ni pravo za marsikoga.

Toliko rojenih pesnikov, Prešern pa ne misli na skorajšnjo reinkarnacijo. Ti šment!

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
06. 01. 2017 ob 22:40

Branka☺☺☺☺

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 01. 2017 ob 15:18
Spremenjeno:
10. 01. 2017 ob 15:19

Naj še jaz dopišem besedo ali dve. 

Na forum sem prišla decembra, 2009, ničesar nisem znala, imela pa sem željo, naučiti se. 

Za vse, kar danes znam, se moram zahvaliti urednicam (ker pišem haiku, predvsem Lidiji) in nekaterim članom, ki so mi bili pripravljeni pomagati. 

Hvala!

Lp, Lea 

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
10. 01. 2017 ob 18:51

Lea, ☺☺☺☺

Zastavica

filia

Poslano:
10. 01. 2017 ob 20:48

Pozdrav vsem

Z zanimanjem sem prebrala vaše monologe, dialoge ...

Priznala sem že, da nisem novinka na portalu. Še enkrat sklonim glavo, kot povratnica.

Portal spremljam več kot tri leta in seveda opažam spremembe. Poklon vsem stalnim članom. "Javnost" portala je bralno res odprta, vendar zunanji bralci nimajo možnosti do podajanja svojega mnenja. Kar se anonimnosti tiče (skriti pod psevdonimi); priznam: zame je takšen način edini filter misli, ki jih nikjer drugje ne morem izraziti. Ne objavljam samo tukaj in ko so me izsledili, je bila prava "eksplozija". To nikoli nisi ti! Ampak, jaz to sem! Razdrobljena ... Takrat sem poniknila. Zakaj sem se vrnila? Ker sem tukaj našla svobodo, prostor, kjer izrazim tisto, kar drugače zagrebem vase.

Spremenila se je dejavnost urednikov. Človek resnično dobi občutek, da sta ostali aktivni samo dve urednici. Na ta način se spekter oži in breme postaja preveliko. Res spoštovanje do truda in vztrajnosti, znanja, širine ... Noben človek ni vsestranski, vsi smo podložniki številnih naključij in osebnih slogov. Tako sprejemam ocene in tudi podčrtanke. Ker sem že omenila urednike, se tukaj pred vsemi opravičujem urednici Tei, ki je v mojo pesem "Panorama noči" vložila kar nekaj truda. Nobenega njenega komentarja nisem sprejela slabonamerno, nasprotno, bila sem prijetno presenečena. Resnično; nisem razbrala želene smeri. Če so mi smernice urednic Ane in Lidije popolnoma razumljive, sem se tukaj znašla v "črni luknji" protislovij. Poskušala sem, vendar, sem se izgubila. Vseeno HVALA!

Izbrisala sem izbor (jaz na ta način ne nabiram ocen), nehala sem pisati komentarje; neargumentirani so mi abotni, za strokovne se ne čutim pristojna. Vesela sem vsakega odziva pod svojo pesmijo, vsakega namiga ...; sem torej dvolična? Mislim, da bom spet začela polniti svoj izbor. Mnogim pesmim se težko uprem. Ocenjevala bom naprej, temu se ne bi mogla upreti.

Kam so poniknili moški uredniki? Dobrodošel moški pogled!


Oprostite. Mogoče sem tukaj nadoknadila vse nenapisane komentarje. Pozdrav vsem in hvala vsakemu posebej. Vsak je vsakomur učitelj.


"filia"

Zastavica

 < 1 2 3 4 > 

Komentiranje je zaprto!