Forum

PREM 2015

LITERARNA NAGRADA PREM 2015 – NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE DRAMSKO BESEDILO

Organizacijski odbor Premskih srečanj razpisuje natečaj za najboljše dramsko besedilo.

1. Prispevki

Vsak avtor lahko pošlje največ tri še neobjavljena dramska besedila. Besedila morajo biti primerna za uprizarjanje za odrasle gledališke skupine, in sicer uprizoritev ne sme presegati 60 min.

 

2. Oblikovno-tehnični pogoji

Prispevke je treba poslati v digitalni obliki. Podpisani morajo biti s šifro in oddani v posebni priponki. Druga priponka pa naj vsebuje kontaktne podatke avtorja oz. avtorice (ime in priimek, letnica rojstva, naslov, e-naslov, telefonska številka). Žirija bo dobila v branje samo besedila, podpisana s šifro, s čimer želimo zagotoviti čim večjo objektivnost ocenjevanja prispelih besedil.


3. Udeleženci

Na natečaju lahko sodelujejo avtorji, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarjajo s pisanjem dramskih besedil. Člani žirije na natečaju ne morejo sodelovati.

 

4. Žirija in način selekcije

Poslane prispevke, ki bodo ustrezali razpisnim pogojem, bo dobila v branje tričlanska strokovna žirija, ki jo imenuje organizacijski odbor Premskih srečanj. Žirija bo ocenjevala vsebinske in oblikovne vidike besedil, sporočilnost, jezik, slog, uprizorljivost ter celostni umetniški vtis dramskega besedila. Odločitev žirije je dokončna in se nanjo ni mogoče pritožiti.

 


 

5. Nagrade in povratne informacije

Izbrano besedilo bo objavljeno v knjižni obliki, pri čemer je za stroške tiskanja namenjenih do 1.968 evrov (z vključenim DDV-jem). Avtorji bodo o izboru obveščeni na prireditvi Premska srečanja, ki bo 26. septembra 2015 na gradu Prem. Na prireditvi je ob razglasitvi predvidena tudi krajša predstavitev izbranega dela. Knjiga bo izdana najpozneje do konca leta 2015 v nakladi 200 izvodov, od česar izbrani (oz. nagrajeni) avtor prejme 10 brezplačnih izvodov.

 

6. Avtorstvo

Avtor, ki sodeluje na natečaju, dovoljuje objavo delov svojega besedila v tiskanih ali spletnih publikacijah JSKD. Skupine, ki bodo želele besedila uprizoriti, se bodo z avtorji naknadno dogovorile za  avtorski honorar oz. za nadomestilo za uporabo avtorskega dela.

 

7. Rok za oddajo besedil

Rok za oddajo besedil je 31. avgust 2015. Besedila je treba poslati po elektronski pošti na naslov [email protected] ali po pošti na digitalnih nosilcih datotek (CD, USB-ključ) na naslov: JSKD, Območna izpostava Ilirska Bistrica, Jurčičeva 1, P.P. 58, 6250 Ilirska Bistrica. Poslanih nosilcev ne vračamo.


8. Ostalo

Dodatne informacije:

Igor Štemberger, [email protected]

Prem Castle 02

Foto: Bob Ramšak

 

Komentiranje je zaprto!