Forum

15. NAGRADNI NATEČAJ PESNIŠKEGA TURNIRJA

 

Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem, na njem lahko s po eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60-ih verzov, sodelujejo avtorji s pesmimi v slovenskem jeziku stari vsaj 16 let. Avtor, ki bo poslal več pesmi ali predolgo pesem, bo izločen. Žirija, v sestavi Irena Novak Popov, Borut Gombač in Urška P. Černe, bo izmed sodelujočih izbrala štiriindvajset najbolj uspešnih avtorjev. Ti se bodo konec marca pomerili na dveh polfinalnih turnirjih. In sicer tako, da se bo polovica od izbrane štiriindvajseterice pomerila v enem, druga polovica pa v drugem polfinalu. Na obeh polfinalnih turnirjih bo strokovna komisija izmed dvanajstih pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem, kar pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale. Dvanajst izbranih pesnikov bo v soboto, 18. aprila 2015, s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, sodelovalo na »15. PESNIŠKEM TURNIRJU« v Art kavarni hotela Piramida v Mariboru. Strokovna komisija bo izbrala VITEZA/VITEZINJO PESNIŠKEGA TURNIRJA 2015, ki bo prejel(a) kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado. Svojega nagrajenca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

 

Avtorji naj svojo pesem pošljejo na naslov Založba Pivec, Krekova 13, 2000 Maribor, s pripisom PESNIŠKI TURNIR 2015, najkasneje do 25. februarja 2015. Pesmi naj bodo podpisane le s šifro, v posebni kuverti, prav tako označeni s šifro, pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka. Strokovna komisija bo 10. marca 2015 objavila imena štiriindvajsetih izbranih avtorjev na spletni strani Založbe Pivec (http://www.zalozba-pivec.com) in v nekaterih tiskanih medijih. Dodatna pojasnila dobite na [email protected] ali po telefonu 02 250 08 28.

 

 

Sara shiney

Poslano:
15. 02. 2015 ob 22:14

Živjo!

Eno vprašanje, a pod neobjavljeno je mišljeno neobjavljeno kjerkoli, ali lahko sodelujejo pesmi, ki so bile objavljene tu na portalu ali kakršnemkoli drugem (podobnem temu)?

Lp, Sara.

Zastavica

Marko Skok - Mezopotamsky

Poslano:
15. 02. 2015 ob 22:25

Sara, pod objavljene so mišljene natisnjene pesmi ... torej pesmi s portalov lahko sodelujejo, takšen odgovor sem dobil sam od organizatorja:


"Stvar je naslednja: neobjavljena pomeni na PT, da ni bila objavljena v tiskani obliki (žaj je nemogoče imeti kontrolo nad spletnimi objavami)."


lp, Marko

Zastavica

Sara shiney

Poslano:
15. 02. 2015 ob 22:55

Aha, se mi je zdelo, ampak sem vseeno raje vprašala :) ...

Hvala Marko za tako hiter odgovor in seveda lepe pozdravčke tudi tebi. ;)

Zastavica

Komentiranje je zaprto!